· 

Triggerpointmassage

Ik krijg vaker de vraag of ik ook triggerpoint massages geef. Mensen zijn hier soms naar op zoek omdat ze dit ergens hebben gelezen of hebben ondergaan. Een triggerpoint wordt ook wel een (spier)knoop genoemd. Je voelt ze zelf ook. Het zijn echt geen letterlijk knopen in je spieren, maar meer harde bultjes in het spierweefsel. Net te verwarren met een fiks aantal kleine bultjes, bv aan de binnenzijde van je benen. Dat zijn afvalstoffel, geen spierknopen. Je kan van triggerpoints aardig last ondervinden, vaak gaat het gepaard met uitstraling naar andere spieren. De oorzaak kan op veel vlakken liggen. Overbelasting of verkeerde houding zijn vaak de oorzaak, maar je kan er ook simpelweg mee wakker worden.

  

Nieuwe mensen informeren er soms naar, maar komen niet op bezoek. Ik heb namelijk niet specifiek een triggerpoint massage in mijn aanbod, maar dat heeft een rede. Ik vind het namelijk een vreemde massage als het enkel om je triggerpoints gaat. Ik geef ook geen deelmassage van bv enkel je been, het draait bij mij altijd om jou als mens. Als je triggerpoints hebt, dan kan ik die zeker aanpakken, vaak doe ik dit bij de klassieke of de combinatie massage. Je kan er niet zomaar even vol mee aa de slag, je moet de intensiteit opbouwen, vandaar dat het altijd een gehele massage is en niet enkel je trigerpoints.