· 

Transitie of non-binair

Het is een lastige keuze om voor een te massage kiezen als je in een transitie traject zit of deze hebt afgerond. Je bent/was niet blij met je buitenkant, want die voelde anders dan je binnenkant. Waarom zou je dan voor een massage kiezen? Ook non-binaire mensen kiezen niet zo snel voor een massage. Massage is veel meer dan aanraking van buitenkant. Het raakt je ook van binnen. Het geeft je meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld, je gaat meer van jezelf houden en je hoofd en lijf komen meer in verbinding te staan.

 

Vaak komt er een deel schaamte bij kijken, vooral bij een blootgewone massage zoals al mijn massages dat zijn. Je schaamt je omdat je nog midden in een transitie zit, schaamte voor je littekens, je genitaliën, je gehele lichaam en ga zo maar even door. In het normale leven kan je sommige zaken verbergen met kleding, binders, tucking en zo verder, maar juist daar waar dat niet kan, komt die schaamte naar boven drijven en dan kan het je geluk aardig in de weg zitten.

 

Voor alle duidelijkheid, een massage is voor iedereen! Het kan je wellicht wat geruststellen dat je bij mij echt niet de eerste ben. Transman, transvrouw, non-binair, interseksueel of welke vorm of genderidentiteit dan ook, je bent bij mij van harte welkom. Het is voor mij niet vreemd en voor een massage maakt het totaal niets uit.

 

Ik masseer mensen, thats it.