· 

Jezelf zijn

Er zijn heel veel jongeren die leven en doen zoals anderen dit van ze verwachten, maar niet durven te zijn wie ze werkelijk zijn. Heb jij dat ook?  Vind je het superbelangrijk wat anderen van je vinden en hoe ze over je denken? Wil jij door iedereen aardig worden gevonden? Pas jij je doen en laten hierop aan, zodat je binnen de lijntjes kleurt die anderen hebben uitgezet?

Niet doen! Wees jezelf. Je mag zijn wie je bent. Als anderen je leuk vinden, dan moet dat zijn over wie jij bent en waar jij voor staat, niet diegene die je speelt te zijn. Is dat gemakkelijk? Nee, zeker niet. Maar vrienden die je laten vallen als je echt jezelf durft te zijn, zijn ook geen echte vrienden. Maak je eigen keuzes, doe de dingen die jij leuk vindt, spreek uit wat jij ergens van vindt en hoe jij ergens over denkt, ongeacht wat andere daarvan vinden.

Als je altijd maar toneel blijft spelen, dan leef je je leven zoals anderen dit graag zouden zien en verlies je jezelf. Iedereen is uniek, ook jij, dus verberg jezelf niet. Als iedereen rechtsaf slaat maar jij wil links, dan ga je gewoon links. Het is onmogelijk om door iedereen aardig gevonden te worden, dus zet dat maar uit je hoofd. Alleen door oprecht jezelf te zijn, kom je erachter wie je echte vrienden zijn en ga je veel vrijer en met meer zelfvertrouwen in het leven staan. 


Wil je hierover kletsen? Je bent welkom. Een massage geeft je zeker meer vrijheid en zelfvertrouwen en het mooiste wat je kunt worden is jezelf!