· 

Piercings

Ik krijg best veel vragen van mensen die piercings hebben. Is een massage dan wel mogelijk? Het antwoord is altijd hetzelfde, jazeker! Piercings belemmeren de massage niet, ongeacht waar ze zitten. Natuurlijk kunnen ze soms een beetje in de weg zitten, maar dat is geen probleem. Wat vooral belangrijk is, dat ik er niet achter blijf hangen met de handdoeken. Dat komt wel goed, want de meeste tijd lig je sowieso onbedekt op de massagetafel. Je mag altijd vooraf even aangeven dat je piercings hebt en waar ze zitten, zodat ik daar extra rekening mee kan houden.

 

Als je veel piercings in je gezicht hebt, dan is het soms lastig om met je hoofd in de hoofdsteun te liggen. Als dat zo is, geef het gerust aan. Vaak haal ik de hoofdsteun dan weg en leg een handdoek op de tafel, waarop je je gezicht kan plaatsen. Wellicht lig jij juist wel fijn op je buik met je gezicht boven de tafel, alles is prima, zolang jij maar lekker ligt.

 

Piercings kunnen soms ook heel persoonlijk zijn. Ik zal met niemand delen dat je ze hebt. Je zult begrijpen dat ik in mijn jaren met massage ervaring al enorm veel piercings en andere lichaam versieringen voorbij heb zien komen. Ik kijk nergens van op, vindt niets vreemds, ongeacht het aantal en ongeacht de plaats waar ze zitten. Laat piercings je zeker niet belemmeren om op bezoek te komen voor een fijne massage!