· 

Ontmoeten

Als je door vakantie even niet hoeft te werken en ook geen massagetherapie en coaching geeft, dan komt er een vreemde rust over me heen. Ik werk naast mijn praktijk ook nog deels in de ICT. Dat doe ik al bijna 25 jaar en de IT-sector is altijd wat gestresseerd en druk. Deadlines, meer vraag dan capaciteit en alles tegelijk. Ik merk dat me dit goed afgaat, ik ben geen stress mens, ook niet als anderen om me heen dat wel zijn. Ik ben en blijf altijd kalm, rustig en relaxed, hoe hoog de druk soms ook is. Dat moet ook wel, anders hou je het in de IT niet zolang vol. Wellicht is mijn eigen praktijk hier wel de tegenpool is, want massages geven, coachen en anderen helpen, dat is echt mijn ding en mijn passie, waar ik heel veel van terugkrijg. Ik denk dat ik daardoor ook deels weer mijn rust vindt of behoud. Natuurlijk is mijn praktijk heel iets anders dan mijn ICT-loopbaan.

 

Mijn vakantie bestaat voornamelijk uit minder ‘moeten’. Dat voelt gewoon fijn. Normaliter moet ik van alles, ik moet de trein halen, ik moet de massage was draaien, ik moet de administratie bijhouden en ik moet nog zoveel meer. Nu moet ik even wat minder, dat voelt tijdelijk erg fijn! Er zijn een aantal maanden geweest waarin ik geen baan had en mijn praktijk ook gesloten was. Toen was er langere tijd geen ‘moeten’, maar dat voelde heel anders. Het was meer niet ‘mogen’, dat komt heel anders binnen. Vakantie voelt pas als vakantie als het iets tijdelijks is. Ik ‘moet’ er niet aan denken om voor altijd vakantie te hebben!