· 

Omdraaien helpt

Juist bij diepere problemen en issues kan het helpen om de rollen om te draaien. Dat heb ik al meerdere malen toegepast en het is vaak zo’n eyeopener voor anderen, dat het ze tot andere inzichten brengt. Natuurlijk is massagetherapie en coaching mijn basis, maar soms juist iets doen wat daar totaal niet mee in lijn ligt, werkt ook!

 

Denk bv aan mensen met diepe aanrakingsproblemen. Hierbij heb ik al meerdere malen de rollen omgedraaid, zodat ze mij aanraken ipv ik hun. Massage is sowieso wederzijdse aanraking, maar juist door iemand anders aan te raken, ervaar je dat aanraking eigenlijk heel normaal, een eerste levensbehoefte en superfijn is. Ook bij mensen die zich absoluut niet konden ontspannen heb ik de rollen omgedraaid. Dan kunnen ze mij een massage geven en ervaren hoe dat is en hoe mijn ontspannenheid is als ik een massage onderga. Dit werkt echt goed, want de volgende massage gaat echt veel beter dan daarvoor. Hoe gaaf is dat!

 

Het gaat erom dat ik anderen kan helpen, de manier waarop staat open. Het draait altijd volledig om jou en je eventuele problemen en issues. Heel vaak weet je zelf wel wat je echt zou kunnen helpen. Het is aan jou om dat in vertrouwen met me te bespreken, zodat we daar samen vorm aan kunnen geven, op welke manier dan ook.