· 

Als een massage je raakt

 

Als ik terugkijk op alle massages in de afgelopen periode, dan geeft me dat een heel mooi gevoel. Er zijn zoveel mooie ervaringen, waarbij ik echt iets voor een ander heb kunnen betekenen. Ik krijg steeds vaker terugkoppeling dat het geweldig is en dat het mensen heeft geraakt op een manier die ze vooraf voor onmogelijk hadden beschouwd. Het is zo mooi om te merken dat bv na afloop van een massage er tranen zijn, soms niet te stoppen en soms hebben mensen zelfs geen idee waar deze tranen vandaan komen. 

Natuurlijk zijn het ook gewoon fijne massages, maar steeds vaker komt alles samen, waardoor het van een massage groeit naar een massagebeleving. Soms zijn de sessies best heftig, zoals bij mensen die mentale klachten hebben of waarbij er zaken uit het verleden een rol spelen. Ook hierbij kan massagetherapie en coaching helpen, ik denk dat de combinatie zelfs ideaal is.

Mijn massagevisie is natuurlijk anders dan bij veel andere praktijken. Bloot een massage ondergaan is wat onconventioneel, er zitten vaak andere beelden in je hoofd, daar er al zoveel vooroordelen over massages zijn. Dit maakt voor sommige de stap om voor mijn massagevisie te kiezen lastig. Toch houd ik vast aan mijn visie, want die werkt!


Terwijl veel andere praktijken het moeilijk hebben om hun agenda vol te krijgen en nieuwe cliënten te werven, is het bij mij de omgedraaide wereld. Het is al weken vooruit volgeboekt en soms kan ik nieuwe cliënten niet meer aan, simpelweg omdat het al superdruk is. Ik kan alleen maar aangeven dat als je twijfelt, maar wel een leeg plekje in mijn agenda ziet staan, reserveer dan!