· 

Cool of koel

Op dit moment zet ik 2 uur voorafgaande aan je massage de arico aan ipv de verarming. Dat is echt wel een verschil met een paar weken geleden. Het lijkt wel of het in Nederland altijd plotseling omslaat en het is nooit geleidelijk, zodat je een beetje kunt wennen aan de temperatuurswisseling.

 

Het voelt dan heerlijk aan als je in de praktijkruimte komt. Heel gek hoe 25 graden als lekker koel en fris kan worden ervaren, terwijl het in de winter juist als ‘pffff, warm hier’ wordt opgemerkt. Toch zet ik de airco uit of op een lager standje, voordat we gaan starten. Hij maakt nogal wat lawaai. Gedurende de massage loopt de temperstuur dan wel wat op. Afhankelijk van de massage die je hebt gekozen, gebruik ik wat koudere massageolie, bodyrème en soms ook de cold stones, die aanvoelen als ijsblokjes. Ja, soms schiet je dan even naar het plafond…. Maar het voelt zo fijn. Kou kan ook echt ontspannend aanvoelen, als je het maar langzaam en geleidelijk toepast. 

 

Ik ben momenteel aan het kijken naar een ‘echte’ airco. Een met een buitenunit en die aan kan blijven, zonder lawaai. De meeste kunnen ook een ruimte verwarmen. Je stelt enkel de temperatuur in en die airco koelt of verwarmt waar nodig. Dat zou echt fijn zijn.

 

Voor nu lukt het prima met de huidige airco. Laat het warme weer je niet tegenhouden voor een fijne massage.