· 

Geen oordeel

Ik hoor heel vaak van mijn cliënten terug dat ze het ontzettend fijn vinden dat ik geen oordeel over hen heb. Dat klopt ook, ik heb geen oordeel. Natuurlijk heb ik, zoals ieder mens, wel een mening, maar ik zal nooit oordelen over een ander mens. Voornamelijk draait het om het respecteren van een ander mens als geheel en in alle opzichten. Ieder mens is anders en ieder mens heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing, eigenaardigheden, manieren, zienswijze, wensen, voorkeuren en ga zo maar door. Deze verscheidenheid maakt de wereld niet tot een grijze eenheidsbrij, maar juist zo mooi en geweldig.

 

Wat je wensen, voorkeuren en zienswijze ook mogen zijn, ik geef je alle ruimte en een plekje op mijn massagetafel, waar je kan zijn wie je bent, zonder schaamte en zonder oordeel. Respect voor een ander en iedereen in zijn waarde laten, dat is voor mij erg belangrijk. Dat zal je dus ook merken als je op bezoek komt en met me praat. Het geeft je zoveel vrijheid in alles om te weten dat ik je nooit zal veroordelen om datgene wat je doet, hoe je denkt en hoe jij in het leven staat. Dat maakt dat mijn gesprekjes met mijn cliënten zo ontzetten mooi en open zijn. Soms erg ontroerend, soms heftig, maar altijd vertrouwelijk vanuit een respectvolle band tussen twee mensen, wiens meningen en zienswijze best van elkaar mogen afwijken, zonder dat je elkaar hierop veroordeeld.