· 

Coronaversoepelingen

Ja, gaaf woord voor scrabble…. Veel mensen zitten er om te springen. Eindelijk weer van alles doen en andere mensen ontmoeten. Logisch, zal je denken, dat gevoel heeft iedereen toch? Nou, nee, niet echt. Er zijn ook mensen die de lockdown en de 1,5 meter afstand als verademing zien en feitelijk juist bang zijn als dit weer wordt losgelaten. 

Herken je dit gevoel?

Dan heeft het waarschijnlijk iets te maken met contactangst of aanrakingsangst. Het voelt nu zo fijn. Iedereen gaat met een grote boog om je heen, niemand geeft je een hand of een kus, je hoeft je verjaardag niet te vieren en nog fijner, je spreekt en ontmoet veel minder mensen. Zo geweldig….

Wat als?

Het zal op den duur natuurlijk veranderen en weer redelijk teruggaan naar het oude normaal. Dan wordt het voor jou weer het oude abnormaal, waarbij jij juist niet wilt ervaren waar anderen zo naar uitkijken. Een hand, een knuffel, een kus, aanraking en contact met anderen.


Massagetherapie

Een massage kan je echt hiermee helpen. In een veilige en vertrouwelijke omgeving vrij kunnen zijn over je contact en/of aanrakingsangsten, samen met mij ervaren dat contact en aanraking ook heel puur en fijn kunnen zijn. Voelen mag, emoties ervaren ook, maar juist door je issues aan te gaan, kun je ze beter een plekje geven. We doen dit samen, in stapjes, op jouw tempo en op een manier die je bij je past. 

Mijn ervaring

Ik heb meerdere cliënten met contact en/of aanrakingsangst. Je eerste massage is geen fijne relaxte ervaring. Het moet groeien, tegelijkertijd met het vertrouwen in mij. Een enkele massage geeft je wel een ander inzicht. Het zal verlopen als: vreselijk – moeilijk – vervelend – spannend – neutraal – okay – geborgen - fijn – relaxed – geweldig. Het is wel de vraag hoe het bij jou zal verlopen en welke stapjes je per massage zal zetten en ervaren. Ieder mens is anders, wellicht vind je het bij de 3e massage al geweldig of nog steeds vreselijk. Beide mag!