· 

Vertrouwen

Vertrouwen is een kostbaar goed. Het heeft tijd nodig, voordat je iemand volledig vertrouwd, dat gebeurt niet zomaar. Vertrouwen is een gevoel dat je hebt of krijgt bij een ander. Echt 100% vertrouwen in een ander mens, dat is een ontzettend warm en veilig gevoel. Het is een band tussen 2 mensen, die hecht wordt.

Vertrouwen is ook gebaseerd op ervaringen. Je hebt bv iets persoonlijks gedeeld met een ander en je hebt ook echt ervaren dat dit tussen jullie blijft en nooit met anderen wordt gedeeld. Op basis van deze ervaring durf je die ander nog meer in vertrouwen te nemen en echt jezelf te zijn en te laten zien, merken en voelen wie je werkelijk bent.

De afgelopen periode heb ik wederom mogen ervaren dat mijn cliënten mij echt in vertrouwen nemen. Het is niet dat mensen zeggen ‘Ik vertrouw je’, maar het uit zich in de manier waarop ze zichzelf durven zijn. Soms is dat door zichzelf helemaal te verliezen tijdens een massage en er helemaal in op te durven gaan, soms door echt vertrouwelijke onderwerpen of problemen met me te delen, die ze echt met niemand anders zouden delen en soms is het gevoelens en emoties durven te ervaren en deze de vrije loop te laten in mijn aanwezigheid, terwijl die gevoelens en emoties er enkel uitkomen als er niemand bij is.


Dit is en blijft voor mij heel erg bijzonder en speciaal. De band tussen cliënt en masseur is soms zo hecht en bijzonder, net alsof we al jaren dikke vrienden zijn. Soms is dat ook zo en dat maakt het nog specialer dan dat het al is. Het is zo mooi om veel meer voor een ander te kunnen betekenen dan enkel een hele fijne massage te geven. Sommige cliënten komen al jaren op bezoek voor een fijne massage en als er dan een keertje echt iets is, ook bij iets kleins, maar ook bij hele heftige zaken, dan voelt het zo fijn om ook op die manier te kunnen helpen, door een luisterend oor, een schouder of een knuffel te geven, juist omdat dit op dat moment nodig is en goed voelt. Ik ben zo dankbaar voor dit wederzijdse vertrouwen, echt zo ontzettend mooi…...