· 

Van Gameboyrug naar Tabletnek

Het komt zo nu en dan weer bovendrijven. De beruchte muisarm en gameboyrug van vroeger zijn veranderd naar de tabletnek of de appnek. Waar gaat het precies om? Het is de manier hoe je met een mobiel apparaat werkt. Hierbij gaat het vooral om je houding. Door alle online lessen via tablet of laptop, zijn het vooral kinderen en jongeren die er last van hebben. Daarnaast ook nog veel op de telefoon en dan wordt het een overbelasting van je nekspieren. 

Het komt zo nu en dan weer bovendrijven. De beruchte muisarm en gameboyrug van vroeger zijn veranderd naar de tabletnek of de appnek. Waar gaat het precies om? Het is de manier hoe je met een mobiel apparaat werkt. Hierbij gaat het vooral om je houding. Door alle online lessen via tablet of laptop, zijn het vooral kinderen en jongeren die er last van hebben. Daarnaast ook nog veel op de telefoon en dan wordt het een overbelasting van je nekspieren. 

Iedereen heeft de neiging om het hoofd naar beneden te buigen, je houdt je tablet of telefoon laag en brengt je hoofd ernaartoe. Wat je zou moeten doen is het apparaat juist naar je hoofd toe brengen, zodat je recht voorruit kan kijken. Dat voelt heel onnatuurlijk en het is ook zwaar om dat vol te houden. 

Er zijn voldoende hulpmiddelen en tips om dat wel goed te doen. Leg je telefoon, laptop of tablet zeker niet op je schoot. Bovenkant scherm op ooghoogte, dat is de manier. Koop een houder, een los toetsenbord of zet bv je tablet op een verhoging als je er een film op kijkt. Met je telefoon werkt het goed om je ellenboog op tafel te laten rusten.


Combinatie massage

Een massage kan zeker helpen om nekklachten te verminderen, zeker ook bij kinderen en jongeren. De massage wordt langzaam wat steviger en met warmte worden de spieren eerst soepel gemaakt. Door de combinatie van een wat stevigere massage van nek schouders en rug, gecombineerd met ontspanning, ga je toch relaxed de deur uit.