· 

Google, Facebook en Marktplaats

Ik heb een googlebedrijfspagina. Die is best leuk, want je kunt er je producten en je diensten opzetten, mensen vinden je eerder via google, mijn locatie en gegevens worden gedeeld en ga zo maar verder. Je kunt via google zelfs een afspraak inplannen, al werkt dat nog niet zo heel best. Dan zijn er natuurlijk ook de reviews, maar dat vult bijna niemand is. Geeft niet, iedereen is een ster. Wat ook leuk is, zijn de zoekresultaten. Je kunt zien wie er naar je op zoek zijn of met welke woorden of zoekacties mensen je vinden. Dat is soms heel verrassend. Zoek maar eens op google naar ‘massage bloot’ dan sta ik helemaal bovenaan in google uit 667.000 zoekresultaten. Dat is echt de hit voor mijn website. Mensen zoeken echt naar een praktijk waarbij je de massage bloot kunt ondergaan en steeds meer mensen zien de meerwaarde hiervan, dat is echt heel mooi.

 

Google biedt ook de mogelijkheid om post te plaatsen. Deze worden getoond als mensen me in google vinden. Hierbij is er een fikse score op de post waarbij ik het woordje ‘korting’ gebruik. We blijven Nederlanders natuurlijk. Toch kijken gemiddeld 250 mensen per week naar een van mijn post op google. 

 

Ik schrijf bij vlagen best veel in mijn blog. Ik had niet gedacht dat mijn blog zoveel volgers zou hebben. Erg leuk, want google indexeert ook mijn blogpagina’s en neemt deze mee als iemand een zoekterm opgeeft in google. 

 

Al met al, komen er steeds meer nieuwe cliënten via de website, maar ook Marktplaats is echt een topper. Helaas moet je op marktplaats wel heel erg duidelijk zijn dat het massages zijn zonder erotische uitgangspunten of doelstellingen, anders krijg je allerlei berichtjes van mensen die daar juist wel naar op zoek zijn. Een advertentie kost wel €6,00 per maand, maar tot nu toe hebben 12393 mensen mijn advertentie gezien op Marktplaats.

 

Facebook stijgt maar langzaam. Na al die jaren zit ik eindelijk op 150 volgers. Wel leuk, want heel vaak zijn dat mensen die echt interesse hebben en/of al cliënt zijn. Volg je mijn Facebookpagina nog niet? Dan mis je leuke acties en last minuut vrije plekjes in mijn agenda.