· 

Werken en werken

De combinatie van werken voor mezelf en werken voor een werkgever bevalt prima. Het maakt ook dat het een leuke afwisseling is. Ik zeg wel werken, maar zo voelt het niet voor mij. Niet in mijn praktijk, maar ook niet voor mijn werkgever. Het is natuurlijk niet te vergelijken, anders dan dat het met mensen is. Naast mijn praktijk ben ik werkzaam in de ICT, maar ook op dat gebied meer met mensen.

 

Voor mijn werkgever ga ik soms naar kantoor te Amsterdam. Vanuit Nijmegen is dat een hele reis, die ongeveer 2 uur in beslag neemt. Daarna moet ik ook weer terug. Gelukkig kan ik ook werken in de trein, dat scheelt weer een beetje. Onlangs sinds jaren weer in een stadsbus gezeten, zo maak je nog wat mee. Amsterdam voelt als een uitje en ook het werk voelt niet als werk, maar meer het doen wat ik echt leuk vind en daar salaris voor ontvangen. Ik twijfelde wel even of ik na een dagje werken in Amsterdam nog in de avond een massage zou geven, maar de ervaring leert dat dit gewoon kan. Het voelt zelfs heel erg fijn en prettig om dat te doen en te combineren.

 

Dat bezig zijn in mijn praktijk met massagetherapie en coaching niet als werk voelt, dat mag duidelijk zijn. Ik heb wel een eigen bedrijfje, maar een ondernemer zal ik nooit worden 😏. Ik word er zeker niet rijk van, sterker nog, ik moet meer belasting betalen dan dat ik winst heb gemaakt….  Het is wel een mooi besef dat ik het voor mezelf goed voor elkaar heb. In beide dingen kan ik mijn passie kwijt, heb ik met mensen van doen en zijn het dingen die ik echt heel erg mooi en gaaf vind. 

 

Als je een leuke baan hebt, hoef je nooit meer te werken…… en ik heb er twee.....