· 

Contactberoep

Het is niet voor niets dat een masseur onder de contactberoepen valt. Ja, natuurlijk raak ik je aan tijdens een massage, maar voor mij is contact nog zoveel meer. Het is niet enkel lichamelijk contact, het is ook contact maken op menselijk gebied. Massage zorgt dat je veel meer in contact komt met je ware zelf. Daarnaast is massage een ultieme manier om je hoofd en lijf weer met elkaar in contact te laten komen. Je zelfvertrouwen neemt doe, waardoor je vrijer in het leven komt te staan en ook sneller contact met anderen maakt. Uiteindelijk draait het ook om de simpelste vorm, contact maken door met elkaar te communiceren

Welke vorm van contact dan ook, je kunt het niet alleen en het gaat niet vanzelf. Zelfs een stopcontact heeft een stekker nodig. Het is een vreemde metafoor, maar als je er vanaf een afstandje naar kijkt, dan zal iemand ooit als eerste de stekker in het stopcontact moeten doen om de boel te laten werken en in gang te zetten. Datzelfde is van toepassing op mijn praktijk, op mij en ook op jou, lezer van deze blog. Als je interesse hebt in een massage of als je ergens mee zit, dan is contact leggen de eerste stap. Ik kan nog zoveel doen, alles uitleggen, mijn deuren openzetten en aangeven dat iedereen welkom is, maar uiteindelijk ben jij degene die contact zal moeten leggen. Neem je die stap niet, dan blijft alles bij wat het is. 


Contact leggen is in veel gevallen heel vanzelfsprekend en normaal. Als je te veel moet betalen bij de kassa van de supermarkt, dan twijfel je geen moment en doe je zeker je woordje. Contact maken wordt pas moeilijk als het om zaken gaat die je van binnen raken of die heel veel pijn doen. Het zijn veelal zaken die je niet zomaar even met anderen deelt en bespreekt, soms wil je liever dat anderen het niet weten. Wat zouden anderen wel niet van je denken, zouden ze je anders gaan zien of behandelen dan nu. Contact leggen kan een dilemma zijn. Schaamte, angsten en innerlijke pijn kunnen je totaal blokkeren. Het is belangrijk dat je weet dat alles wat je met me deelt, alles wat we bespreken en alles wat een massage in je losmaakt 100% vertrouwelijk blijft tussen jou en mij. Daarnaast heb ik ook geen oordeel klaarliggen over wat dan ook. Deze insteek is voor mij ontzettend belangrijk, het is een vertrouwensband die ik nooit zal verbreken.

Ik heb veel cliënten waarvoor de eerste stap om contact te leggen moeilijk was. Het is nogal wat als zaken spelen zoals een verleden met geweld of seksueel misbruik, als je een vorm van lichamelijke schaamte kent, er lichamelijke klachten zijn waarvoor je jezelf schaamt of sowieso problemen met contact maken hebt. Bij al deze zaken kan massagetherapie en coaching je echt verder helpen. Dat heb ik niet uit een boekje, dat weet ik uit ervaring omdat ik mensen met deze achtergronden als cliënt heb, ik weet wat ik voor ze kan betekenen en ik super trots ben op de resultaten die ik samen met deze mensen heb mogen behalen.

Ook als je specifieke wensen hebt op massagegebied, kan contact leggen moeilijk voor je zijn. Wensen kenbaar maken is lastig, maar als je ze niet deelt, hoe kunnen ze dan ooit in vervulling gaan? Weet dat ik totaal geen oordeel heb. Je mag simpelweg al je wensen aan me voorleggen. Ik laat je heel open weten wat er in mijn praktijk wel, niet of gedeeltelijk kan en daarna ben je nog net zo welkom als daarvoor, zonder dat ik jou of je wensen veroordeel. 


 

Er is een vrij gemakkelijke manier om over die contact drempel heen te stappen. Stuur gewoon het woordje ‘hoi’ via een appje en je hebt het eerste contact al gelegd, Je hebt de stekker in het stopcontact gedaan en de boel in werking gezet. Werkt het niet zoals je had verwacht, dan trek je de stekker er weer uit.