· 

Anders dan gereserveerd

Het komt wel eens voor dat ik gedurende de massage alsnog een andere massage ga geven dan dat er gereserveerd is. Klinkt gek, want als je een pizza besteld, dan wil je ook Pizza en dan zou je vreemd opkijken als je Pizza tussentijds veranderd in Sushi.

 

Natuurlijk wissel ik niet zomaar van massagevorm. Dit doe ik enkel als ik ook zeker weet dat het past en ook kan. Als iemand een ontspannende massage heeft gereserveerd en ik merk dat de spieren ontzetten vast zitten, dan wissel ik soms naar een combimassage. Andersom kan ook, bijvoorbeeld als iemand een hele stevige klassieke massage heeft geboekt en ik merk dat de langzame en zachtere aanraking veel meer effect heeft, dan schakel ik toch een beetje over naar de ontspanning. Tijdens die wisselingen wordt de massage eigenlijk een free flow massage, waarin niets vast staat en alles draait om de beleving van de massage. Natuurlijk houd ik rekening dat met voor een specifieke massage heeft gekozen. 

 

Tot nu toe heb ik enkel positieve reacties gekregen op die wisselingen. Juist omdat ik merk dat iets beter past of echt binnenkomt, is het voor diegene op de tafel superfijn als juist daar meer aandacht aan wordt gegeven. Achteraf krijg ik natuurlijk wel eens vragen. “Gebruik jij altijd hot stones bij een ontspannende massage?” Het antwoordt is nee, maar het voelde gewoon goed om het op dat moment bij jou wel te doen. Het enige dilemma is dat je me niet kunt vragen om de volgende keer precies hetzelfde te doen. Het is afhankelijk van het moment en er zit zeker geen vast patroon in. 

 

Vind je het fijn als ik de massage steeds verder afstem op jouw reacties en wat goed voelt? Boek dan bij voorbaat al de free flow massage. Deze staat niet voor niets bovenaan de lijst als het meeste gereserveerd.