· 

Hierbij mijn foto

Het komt regelmatig voor dat mensen een foto van zichzelf naar me sturen, veelal via WhatsApp. Dit zijn mensen die nog nooit op bezoek zijn geweest, maar wel interesse hebben in mijn massages. Op zich is dat natuurlijk prima, ik bewaar je foto niet en het is altijd 100% vertrouwd. Er is altijd een achterliggende rede als mensen mij foto’s sturen. Vaak zijn die redenen mooi, kwetsbaar, ingrijpen of zit er echt een dilemma achter. Soms is het geheel iets anders…

Lukt een massage

Het komt vaak voor dat mensen vooraf een foto sturen met de vraag of een massage voor hen mogelijk is. De meeste twijfels liggen op het gebied van piercings. Piercings zijn nooit een belemmering voor een massage. Soms moet ik er wat omheen werken en ik moet ook een beetje oppassen dat de handdoek er niet achter blijft hangen, maar dat is alles.

Lichaamsvorm

Er worden ook foto’s gestuurd omdat mensen twijfelen of hun lichaamsvorm wel geschikt is voor een massage. Ben ik niet te dik voor een massage, zijn mijn borsten niet te groot, heb je wel eens iedmand zoals  mij op je tafel gehad of past deze massagevorm wel bij mijn lichaam. Ben ik te dik, te dun, te lang, te klein en meer van deze vragen. Mijn antwoord is altijd hetzelfde, een massage kan altijd!


Schaamte

Ik ontvang ook foto’s van mensen die zich ergens over schamen. Denk bv aan littekens, ongelijke borsten of heel veel tatoeages. Het voelt voor deze mensen soms fijner om dat vooraf al te delen en middels een foto te laten zien. Dan zijn de spanning  minder als ze op bezoek komen. Het is als ware geen verrassing meer. 

Voorstellen

Soms willen mensen zich op die manier aan me voorstellen, gewoon ter kennismaking, zonder dat er iets speelt. Zoiets van dit ben ik of dit zijn wij. Ook helemaal prima natuurlijk.


De vreemde foto's

Er blijven natuurlijk ook mensen die foto’s sturen omdat er hele andere gedachten achter zitten. Bijvoorbeeld: Dit is mijn waterpistool met de afmetingen erbij geschreven in centimeters. Ik krijg er geen shock van of zo, na duizenden blootgewone massages te hebben gegeven, is bloot voor mij net zo normaal als een broodje met pindakaas smeren. Veelal zetten mensen hun gezicht dan niet op die foto, maar realiseren ze zich niet dat whatsapp ook hun profielfoto toont, waarop mensen toch vaak met hun hoofd op de foto staan. Ieder mens is anders, dus ik leg netjes uit wat mijn massages inhouden en soms vooral ook wat er niet mogelijk is. Daarna zijn ze nog net zo welkom, want ik heb geen oordeel.

Als het goed voelt

Als het voor jou goed voelt om eerst een foto sturen, omdat het je vragen, twijfels, angst of schaamte wat kan wegnemen, dan is het uiteraard geen enkel probleem om dat gewoon te doen. Als het je echter alleen maar gaat om het delen van een foto van je waterpistool, dan vindt ik het wel fijn als je dat ergens anders doet 🤨