· 

Massagetherapie op jonge leeftijd

Het is al een tijdje geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven, gericht op mijn jongere cliënten. Massagetherapie en coaching is niet leeftijdsgebonden, juist op jongere leeftijd kan het veel voor je doen. Massagetherapie verhoogt je zelfvertrouwen, je gaat vrijer in het leven staan, je schoolprestaties verbeteren, je durft meer voor jezelf op te komen en ook veel meer je eigen weg te kiezen en eigen keuzes te maken, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Je durft simpelweg veel meer jezelf te zijn en dat is waar het allemaal om draait. Ook voor jongeren die intensief sporten is het een weldaad.

 

Natuurlijk is kiezen voor massagetherapie en coaching soms moeilijk. Met iemand praten? Je bent toch niet gek of zo? Daarnaast ook nog aanraking, wat op jongere leeftijd ook niet zo vanzelfsprekend is. Veel jongeren vinden het zelfs al een dilemma als ze op hun verjaardag een knuffel of zelfs een hand krijgen van de visite. Gek, want aanraking is echt een eerste levensbehoefte.

 

Niet alleen de jongeren hebben hun twijfels, ook ouders kunnen twijfelen of massagetherapie en coaching wel goed is voor hun kind en ook of mijn massagevisie en mijn aanpak hierbij past en aansluit. Als je als ouder zelf de weldaad van een massage niet kent en mij ook niet kent, dan is het maar moeilijk voor te stellen hoeveel het kan doen en betekenen. We leven in een vreemde wereld en ik snap die twijfels dus maar al te goed. Wetende dat iedereen in mijn praktijk blootgewoon de massage ondergaat, ongeachte leeftijd of geslacht, verhoogt die twijfel nog veel meer. Er zijn natuurlijk ook heel veel vooroordelen over massage in het algemeen en als ouder kies je het zekere voor het onzekere. Helemaal gelijk, zou ik ook doen, vooral als het om je kind gaat.

 

Het is dus ontzettend belangrijk om alle onzekerheden en twijfels vooraf weg te nemen. Bij cliënten onder de 18 jaar, kom je als ouder gewoon mee bij het 1e bezoek en mag je (indien je kind het zelf ook wilt) gedurende de gehele massage aanwezig blijven. Dan breng ik je een kopje koffie of thee, ga je lekker onderuit gezakt zitten en volg je de gehele massage. Als een blootgewone massage een drempel is, dan is het ook mogelijk om bij de 1e massage het ondergoed aan te houden of om zwemkleding aan te doen. Dit kan enkel bij de ontspannende massage, niet bij de andere massagevormen. Wat ook mag is eerst als ouder alleen of direct samen met je kind op bezoek komen ter kennismaking. Ik laat jullie de massageruimte zien, geef uitleg hoe ik mijn massages geef en alle vragen die jullie hebben, mogen dan ook gesteld worden. Daarna nemen we weer afscheid en kunnen jullie samen overleggen of jullie uiteindelijk wel of niet voor mijn massages en mijn achterliggende massagevisie kiezen. Eerst appen, bellen of mailen, dat mag zeker ook.

 

Ik wil heel graag alle mogelijke twijfels, onzekerheden en (voor)oordelen wegnemen. Mijn massages zijn zeer zorgvuldig en uiterst respectvol. Uw kind is in een veilige omgeving en in vertrouwde handen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het echt geweldig is voor kinderen en jongeren. Iets voor een ander betekenen is voor mij al heel mooi, maar juist voor kinderen en jongeren al iets mogen betekenen, wat ze de rest van hun leven meenemen, dat is ook voor mij als masseur fantastisch. Ik heb ruime ervaring met massagetherapie en coaching voor kinderen en jongeren, ook uit mijn directe familie en vriendenkring. Je geeft iets moois, soms zelfs een nieuwe start of kans op een gelukkiger leven. Zover gaat het soms, vooral als er heftige issues spelen. 

 

Jullie zijn meer dan welkom!