· 

Massage en je gevoel van tijd

Zodra je op de massagetafel ligt, is voor jou het gevoel van tijdsbesef verdwenen. Je weet echt letterlijk en figuurlijk niet mee hoe laat het is. Hoe meer je in de massage opgaat, des te verder weg is het besef van tijd. Hoe lang de massage ook duurt, het voelt altijd als te snel voorbij, ook bij een massage van 120 minuten. Ik bied massages van 60, 90 en 120 minuten aan. 60 minuten is echt heel kort en wordt ook weinig gereserveerd. De massages van 90 minuten wordt het meeste geboekt, maar het aantal massages van 120 minuten neemt steeds meer toe. Er zijn zelfs al verzoekjes geweest om ook 150 of 180 minuten aan mijn aanbod toe te voegen.

 

Het is een andere beleving voor mij als masseur. Je weet zelf ook, dat als je bij iemand even de schouders masseert, dat je het na 5 minuten wel hebt gehad. De sfeer, de juiste hoogte van de massagetafel en het feit dat je voor iemand veel kan betekenen, maakt dat het voor mij goed is vol te houden. Sommige massagevormen zijn echter zo intensief, dat ik die niet in 120 minuten aanbied. Daarnaast zit er ook veel tijd tussen mijn massages in, want ik moet simpelweg weer even opladen en soms ook weer even loslaten, vooral als het een emotionele of heftige sessie is geweest.

 

Het is ook waar dat ik soms ook zelf de tijd kwijt ben. Soms ben ik zo intensief met iemand bezig, dat ik al een heel uur enkel aan de achterzijde heb besteed. Dan heb ik bij de massage van 90 minuten nog maar 30 minuten over voor de rest. Het vreemde is dat in de afgelopen dagen plots zoveel tijd over leek te hebben. Ik haast nooit, maar na 2x omdraaien en voor mij een gevoel dat het voldoende was, keek ik op de klok en was er nog maar 1 uur verstreken. Ik snapte er helemaal niets van. Iemand is om 18:00 uur binnengekomen, we hebben nog kort gekletst en toen zijn we gestart. Hoe kan het dan voor mij als meer dan 2 uur voelen, terwijl er nog maar een uur is verstreken?

 

Het is dan wel een eyeopener als je pas na een paar dagen beseft dat de klok in de praktijkruimte nog op de wintertijd staat…….