· 

Het logo en de boodschap

Natuurlijk ziet iedereen redelijk snel mijn naam in het logo en wordt het duidelijk dat de eerste 3 letters van mijn voor en achternaam (HEN) hetzelfde zijn. Dit heb ik in elkaar laten lopen, wat een leuk effect geeft. Aan de letters vast zit natuurlijk de persoon op de massagetafel. Sommige zien zelfs de letters K.O. staan onder de massage, alsof je helemaal knock-out bent. Het is echter geen O het is een D.

 

Wat minder opvalt, maar wel steeds meer wordt gezien is de achterliggende betekenis van het logo. Het hartje in de letter N staat hiervoor aan de basis. De lichtere kleur blauw staat voor je hartslag. Start helemaal links bij de letter H. Volg de lichte kleur blauw en merk hoe je hartslag lager wordt door een massage. Bij de H en de N is je hartslag nog hoog, maar precies onder de massage (letter R en K) wordt de hartslag lager. Massage laat inderdaad je hartslag dalen, je komt tot rust. Het moet je opvallen in het logo. Sommige zien het direct, anderen nog steeds niet, ook niet na uitleg 😊

 

Het is wel leuk dat mijn logo wordt herkend. Het zit natuurlijk ook op de zijkanten van mijn auto en mijn massageproducten dragen ook mijn logo. Het logo heb ik zelf in elkaar geknutseld. Sommige herkennen zelfs het werk van een grafisch vormgever en dat klopt. Ik heb nogal een (werk) geschiedenis, want naast mijn massagepraktijk werk ik in de ICT-sector, ben ik 12 jaar banketbakker geweest, heb ik een grafische opleiding gedaan en daar ook (kort) in gewerkt, ben ik werkzaam geweest bij de röntgenafdeling in het Radboud ziekenhuis, heb ik in een wasserij gewerkt, maar ook in de planning en logistiek, tot zelfs in het friettentje dat vroeger bij de ingang van het pretpark Tivoli stond. Helemaal terug naar mijn roots, liggen die bij kok, kelner en banketbakker. Daarnaast heb ik ook nog een klassieke opleiding gehad in het bespelen van de toetsen en pedalen van een orgel.

 

Ergens valt het wel op z’n plaats. Het kneden van deeg staat een beetje in verhouding van mijn stevige massages, terwijl mijn finesse van het kunnen bespelen van de toetsen gelijk staat aan de ontspannende massagevormen en de flow die daarin zit. Door alle röntgenfoto’s weet ik ook hoe een mens er van binnen uitziet.