· 

Mijn massages en aanpak

Als 100 masseurs dezelfde basisopleiding volgen, dan zijn er alsnog aan het einde van de rit 100 masseurs met hun eigen manier van masseren en hun eigen massagevisie. De kennis en kunde is de basis, maar daarna komen je eigenschappen, je voorkeuren en je persoonlijke inbreng als mens om de hoek kijken. Alles tezamen vormt dat je eigen manier, je eigen methode en je eigen  aanpak. Je kunt bij 100 massagepraktijken een ontspannende massage boeken, maar weet nu alvast dat dit ook echt 100 verschillende massages zullen zijn. Natuurlijk heeft dit proces zich ook bij mij voltrokken. Je start met de basis van wat je hebt geleerd, maar uiteindelijk vormt het zich naar iets vanuit jezelf. Zelf na jaren van massages geven, vormt dit zich nog steeds. Mijn massages van een aantal jaren geleden zijn niet hetzelfde als de massages die ik nu geef. 

Twee stromingen

Er zijn wel twee hele duidelijke stromingen. De een richt zich voornamelijk op de spieren en lichamelijke klachten, vergelijkbaar aan de aanpak van een fysiotherapeut of sportmasseur. De andere stroming richt zich voornamelijk op de mens als geheel, waarbij een massage veranderd in massagetherapie. Als je een keer op bezoek bent geweest of mijn website hebt bezocht, dan weet je al direct dat ik tot die laatste stroming behoor. Dat zit bij mij diep van binnen, dat kan niet anders. Natuurlijk kan ik aandacht aan je spieren geven en kan ik ook een stevige sportmassage geven, maar dan nog gaat het me om jou als mens.

Andere benadering

Het is echt een andere benadering. Als je puur op zoek bent naar een masseur die enkel je rugklachten kan aanpakken, dan ben je uiteraard welkom, maar weet dat het bij mij altijd meer is. Het is niet voor niets dat mensen met andere klachten juist voor mij kiezen. Denk aan slapeloosheid, anorexia, burn-out, depressie, angst, schaamte, verminderd zelfvertrouwen en nog meer (ernstige) dilemma’s of gebeurtenissen, die een gelukkig leven in de weg staan. Dat is ook de reden dat ik mezelf niet als masseur zie, maar als massagetherapeut en ook de reden dat ik het combineer met coaching als dat nodig en gewenst is.


Geen standaard masseur

 Ben ik een standaard masseur? Nee, zeker niet. Dat is even wennen en soms past het ook gewoon niet bij je. Ik kom heel dichtbij je als mens, ik houd je vast als je het moeilijk hebt en sla mijn arm om je heen als ik voel dat je dat nodig hebt. Mijn aanpak maakt veel gevoelens en emoties bij mijn cliënten los. Dat kan en mag hier gewoon, er is geen schaamte en geen oordeel, maar er is 100% vertrouwelijkheid, openheid, zorgvuldigheid en heel veel respect. 

 

Je mag hier het mooiste worden wat je kunt zijn, jezelf!