· 

Wat omstandigheden met je doen

Naast mijn massagepraktijk had ik tot 1-11-2020 ook leuke baan bij een werkgever. Ik wissel niet zo snel, in totaal heb ik daar precies 23 jaar gewerkt. Door omstandigheden mocht ik vertrekken. Dat voelde heel erg vreemd na zo’n lange tijd. Ik heb bij dat bedrijf altijd fijn gewerkt, voornamelijk in de ICT in een leidinggevende functie. Dat is niet altijd even gemakkelijk geweest en ook zeker geen doorsnee baan, maar ik werkte er met veel plezier. 

 

Er is maar 1 dag in die 23 jaar geweest dat ik niet met plezier naar mijn werk ben gegaan, die dag moest ik iemand ontslaan die me heel dierbaar is. Nu ik zelf ook ontslagen ben, weet ik zeker dat iemand ontslaan vele malen ergers is dan zelf ontslag krijgen. Dat voelde toen al zo, maar nu heb ik het beide ervaren en weet ik het 100% zeker. Mensen die mij kennen, weten waar ik heb gewerkt. Het is en blijft een leuk, maar soms ook heel apart bedrijf en ondanks dat ik er ontslagen ben, kijk ik er positief op terug. Ik heb er veel mogen leren en ook ontzettend gelachen, tot buikpijn aan toe. Er werken vooral leuke en aardige mensen. 

 

Als je na 23 jaar thuis komt te zitten, dan lijkt die rust even heel fijn. Toch doet het wat met je, vooral als je daarnaast ook je massagepraktijk door de coronamaatregelen dicht moet houden. Geen werk meer en vooral ook je passie niet meer kunnen doen voor langere tijd, dat heeft onbewust meer met me gedaan dan ik dacht. Qua werk mis ik vooral mijn collega’s en qua massages miste ik vooral mijn cliënten en door corona ook nog alle beperkingen op sociaal vlak. Tja, ik ben een mensen mens, ik kan er ook niets aan doen. Ik ben in die periode zeker niet altijd de gezelligste geweest, mijn vrouw werd al aardig gestoord van mij. Er kwam totaal niets uit mijn handen, ik had nergens zin in en kon mezelf maar moeilijk uit de bank hijsen. Ik heb wel heel Netflix uitgekeken en veel geslapen. Wellicht heb jij er ook wel iets van gemerkt, dat kan bijna niet anders. Als ik wat vreemd, bot, kortaf of anders dan anders ben geweest, dan weet je waar het aan gelegen heeft. Sorry als dat bij jou het geval is geweest en als je dat zo hebt ervaren, het was in ieder geval niet mijn opzet of de bedoeling.

 

Vanaf 3 maart dit jaar mochten de deuren van mijn praktijk weer open. Eindelijk weer doen wat ik heel graag doe. Masseren, coachen, mensen helpen en iets voor een ander kunnen en mogen betekenen. Het was net of alles opeens terug bij het oude was, zo fijn! En als kers op de taart per april ook een nieuwe en hele leuk baan, die prima te combineren is met mijn praktijk. Van helemaal niets weer terug naar een leuke praktijk met leuke mensen en een leuke uitdagende baan met nieuwe collega’s. 

 

Het kan raar lopen in het leven, dat weten we allemaal. Dat geldt niet alleen voor jou of voor mij, dat geldt voor ons allemaal. Soms onderken je niet dat er iets bij je speelt of dat je ergens mee zit. Bij mij was dat anders, ik zakte er juist langzaam in weg, zonder dat ik het door had. Iedereen heeft het soms moeilijk of lastig, dat zie je niet altijd aan de buitenkant en soms heb je het zelf niet eens door. Als je denk of merkt dat iemand het lastig of moeilijk heeft, bied dan je hulp aan. Dat is niet ‘bel me maar als je me nodig hebt’, maar dat is zelf het initiatief nemen en vragen of je met jou kennis, kunde of aanwezigheid iets voor een ander kan betekenen. Soms is dat een moeilijke stap, want stel dat die ander ja zegt..... Maar dat doe je gewoon voor een ander mens, vooral als die dichtbij je staat in het leven. Ik wil de mensen die dat bij mij hebben gedaan hartelijk bedanken!  

 

Ik bied altijd mijn hulp aan, aan de mensen die dichtbij me staan. Voor massage en coaching is dat soms net te dichtbij en dat snap ik helemaal. Dan kan die ander altijd nog mijn hulp afwijzen, juist omdat je zo dichtbij elkaar staat. Ik kan dat helemaal los zien, dat kan niet iedereen en dat is prima. Even goede vrienden. Mijn deur staat echter altijd open, vooral voor vrienden en familie. Het voelt goed om je naaste te mogen helpen en ik ben er trots op dat ik dat middels massagetherapie en coaching al een paar keer heb mogen doen.

 

Als je de hulp van een ander accepteert, betekent dit niet dat je zelf hebt gefaald. Het betekent juist dat je er niet alleen voor staat!