· 

Mijn cliënten

Ik ben er supertrots op dat er veel verschillende mensen bij me op bezoek komen. Mijn cliëntenbestand lijkt wel een afspiegeling van de maatschappij, echt enorm divers. Eens te meer een teken dan massagetherapie voor iedereen is.

Leeftijd

Er zit meer dan 75 jaar leeftijdsverschil tussen mijn cliënten. Massagetherapie en coaching is niet gebonden aan een leeftijd. In iedere leeftijdsfase kunnen zich er problemen ontwikkelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook zonder problemen is een massage fijn, het kan ook problemen voorkomen. Vooral op jonge leeftijd is het iets wat je meeneemt in je leven. Een hoger zelfvertrouwen, beter in je vel, feitelijk gelukkiger in het leven staan.

Geslacht en gender

De verdeling ligt een beetje scheef, want vrouwelijke cliënten zijn ruim in de meerderheid. De reden is dat mijn massages en mijn massagevisie beter bij vrouwelijke cliënten aansluit. Het gaat bij mij niet enkel om je spieren, het gaat vooral om jou als mens. Ook de combinatie van mijn massages met huidverzorging spreekt heel veel vrouwen erg aan. Natuurlijk heb ik ook mannelijke cliënten en ik ben ook superblij dat ik cliënten heb die niet onder de noemer man of vrouw vallen. Deze cliënten vallen er ergens tussenin of juist helemaal daarbuiten. Het is zo mooi dat dit geen extra drempel geeft voor mijn deur. Iedereen is welkom, ik masseer mensen.


Geaardheid

Als er nou iets niet belangrijk is voor een massage, dan is dat wel je geaardheid. Dat staat echt los van een massage. Je komt niet op bezoek voor een date, maar voor een massage 😊. Voor mij zit er totaal geen verschil in mensen. Of je nou op mannen, vrouwen, beide of op iedereen valt, de massage is even fijn. 

Massagevorm

De free flow massage domineert de lijst met reserveringen. Het is ook een fantastische manier van een massage beleven, omdat die massage steeds verder op je wordt afgestemd. In het algemeen worden de massage met ontspannende uitgangspunten heel vaak gekozen en zijn de massage gericht op je spieren wat minder in trek. Cliënten die toch behoefte hebben aan een stevigere massage, kiezen vaak de combinatie massage of de warmte massage. Ik kan je zeker ook een stevige sportmassage geven, dat is de klassieke massage. 


Frequentie

Ook hier zijn er verschillen. Terugkerende cliënten hebben vaak een vast patroon dat bij hun past, bijvoorbeeld 2x per maand of 1x per maand. Als er problemen of issues spelen, dan is de frequentie veel hoger. Bij slapeloosheid is dat zelfs 3 massages binnen 2 weken. Als de issues of problemen verminderen, wordt ook de frequentie van het bezoek lager. Er zijn natuurlijk ook cliënten die sporadisch op bezoek komen, zonder vast patroon. Gewoon als ze weer zin hebben in een fijne massage. Soms zit daar zelfs een hele lange tijd tussen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook cliënten die niet meer op bezoek komen. Ze verhuizen, hebben een andere masseur gevonden die beter aansluit of dichterbij is, de massage past niet in het budget, mijn massagevisie en aanpak past toch niet goed bij je als mens of om andere redenen. Soms komen cliënten niet meer op bezoek, omdat we samen een mooi maar heftig traject hebben afgelegd waarbij we samen moeilijke issues hebben aangepakt. Als het dan veel beter gaat, dan verander ik van de masseur en coach die ze heeft geholpen naar diegene die ze nog herinnerd aan die vervelende periode. Juist om het dan helemaal af te sluiten en echt een nieuwe start te maken, beslissen we dan samen dat het beter is om te stoppen. Erg moeilijk, wat er is een enorme band ontstaan, maar alles draait om wat het beste voor mijn cliënten is.

Nieuwe cliënten.

Er komen regelmatig nieuwe cliënten op bezoek. Het lijkt wel of dat in deze moeilijke en vreemde periode veel meer is dan anders. Mensen hunkeren naar aanraking en aandacht. Daarnaast zijn ook de geestelijke en mentale problemen veel hoger dan normaal. Nieuwe cliënten zijn voor mij echt heel erg mooi. Niet dat mijn agenda dat graag wil, want die zit soms echt vol. Nieuwe mensen geven mij de kans om nog meer mensen te kunnen helpen.

Via via

De meeste mensen komen bij mij op bezoek, omdat ze iemand kennen die al cliënt bij mij is. Vooral bij kinderen en jongeren werkt dat zo, vaak is een van de ouders al cliënt bij mij. Natuurlijk zijn er ook mensen die me hebben gevonden via de website, google, marktplaats, facebook of instagram. Ik hoor voornamelijk terug dat de uitgebreide informatie en de duidelijkheid op de website de reden is dat er voor mij is gekozen. Dat is erg fijn, want dan ben ik niet voor niets zo actief bezig met de website en deze blog.

Welkom

Als je jezelf nog afvraagt of je wel binnen mijn cliëntenbestand zou passen, dan heb je hopelijk nu een beeld gekregen dat je super welkom bent. Ik masseer mensen, dus daar val jij ook onder, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw, geslacht, gender, geloofsovertuiging, huidskleur, geaardheid of wat dan ook. Of je nu enkel voor een hele fijne massage op bezoek komt of er spelen wat zaken die je ook wilt aanpakken, je bent meer dan welkom.