· 

Heb je vandaag nog tijd?

Het wordt veel gevraagd. Via de mail, de app, marktplaats, messenger of via het contactformulier op de website. ‘Heb je vandaag nog tijd voor een massage’? Soms zelfs op hele korte termijn ‘Ik kan over een uurtje bij je zijn’. Hoe vervelend ook, het antwoord hierop is bijna altijd ‘nee, helaas’. Proberen mag altijd, maar bedenk dat de kans dat dit lukt klein is. Vaak is mijn agenda volgeboekt, zelfs tot een paar weken in de toekomst. Soms zijn er nog verdwaalde vrije plekjes en natuurlijk zijn er annuleringen, vooral in deze tijd. Als cliënten klachten ervaren die op corona kunnen duiden, dan wordt er geannuleerd. Soms op korte termijn, maar dat is goed. Bij corona gerelateerde klachten blijf je thuis, dat is ook het motto voor mijn praktijk.

 

Ik snap de vraag wel, want het kan een ingeving zijn. Je hebt wat extra tijd vrij, je hebt een vervelende dag gehad of plots zit de weldaad van een massage in je hoofd en dan wil je die ook. Het is net als op eens zin hebben in drop of chocolade, wat je niet in huis hebt…… Ik hoor vaker terug dat mensen het vervelend of jammer vinden dat ik niet direct een plekje vrij heb. Dat kan ik me helemaal voorstellen, maar gelukkig is er ook begrip dat ik geen tijd kan reserveren voor sporadische bezoekjes. Voor alle duidelijkheid: Een massagepraktijk die heel veel vrije plaatsen heeft en ook direct tijd voor je heeft, moet je daar wel naar toe willen? Het is niet voor niets dat het beste restaurant ook altijd het drukste restaurant is. Daar waar ze het lekkerste ijs verkopen, is de rij het langst. Dit is zeker ook van toepassing op mijn praktijk!

 

Wil je weten wanneer het eerstvolgende plekje vrij is? Boek dan een afspraak via de website. Hierdoor zie je de beschikbare data en tijden, nog voordat je boeking definitief is. Op deze wijze kan je dit mooi naast je eigen agenda leggen en lukt het bijna altijd om een afspraak te maken, al moet je soms even wat geduld hebben. Ook het idee dat over een tijdje een fijne massage staat te wachten kan al helpen. Vaak geeft de reservering al een glimlacht op je gezicht. Geloof je het niet? Probeer het maar……