· 

Covid-19 formulier

Iedereen die bij mij op bezoek komt of bij wie ik op bezoek ga, ontvangt 24-uur voorafgaande aan de afspraak een covid-19 formulier. Natuurlijk komt je sowieso niet op bezoek als je corona klachten hebt, maar een gezondheidscheck is voor mijn massagepraktijk nu eenmaal verplichte materie. Als ik naar de tandarts ga, dan moet ik ook zo’n formulier invullen, het is even niet anders.

 

Er zijn natuurlijk mensen die hier niet aan willen meewerken. Dat begrijp ik en dat respecteer ik ook. Iedereen heeft recht op een eigen mening en een eigen standpunt hierin. Ik zal niemand veroordelen die een andere mening heeft. Helaas is het wel zo dat ik de afspraak moet annuleren als iemand niet wil meewerken aan de gezondheidscheck. Ik kan en ga mijn bedrijfje niet op het spel zetten, omdat ik de huidige regels niet heb gevolgd, ik heb daar simpelweg geen keuze in.

 

Soms krijg ik pas een reactie terug dat men niet wil meewerken aan het invullen van het formulier, nadat het is ontvangen via de mail. Dat moet ik alsnog annuleren en het is dan erg kort dag om een nieuwe afspraak binnen te krijgen voor die geannuleerde datum, wat natuurlijk erg jammer is. De reacties zijn ook niet altijd even leuk. Hoewel ik ieders mening respecteer, is het niet zo dat iedereen daardoor ook mijn mening respecteert. Maar goed, ik snap de frustratie en de ergernis. Het blijft vervelend om te moeten annuleren, zowel voor bestaande als voor nieuwe cliënten.

 

Op de website staat vermeld dat je 24-uur voorafgaande aan je afspraak een covid-19 formulier via de mail krijgt toegestuurd en dat je die moet invullen. Omdat er toch overheen wordt gelezen, heb ik dit nu op meerdere plaatsen op de website vermeld. Daarnaast heb ik het ook in de communicatie opgenomen, bv in de bevestiging van je afspraak en de afspraak herinnering, die je beide via de mail ontvangt. 

 

Ik hoop dat het nu duidelijker is dat ik ook geen keuze heb. Het is verplicht voor mij. Heb je bezwaren tegen het invullen van een covid-19 formulier, annuleer dan tijdig je afspraak of maak simpelweg geen afspraak. 

 

Bedankt voor jullie begrip.