· 

Onderweg voor een massage

Het blijft altijd speciaal om naar mensen thuis te gaan om een massage te geven. Afgelopen zaterdagochtend mocht ik weer op pad. Vroeg opgestaan, nog even naar de bakker gelopen, ontbijtje gemaakt en daarna de spullen in de auto gezet. 

 

De tas had ik de avond daarvoor al in gepakt. Er moet best veel mee. Een hele berg handdoeken, massageolie, olie verwarmer, verlengsnoer, kussentjes en meer. Het is een enorme tas, die echt helemaal vol zit. Ditmaal kon mijn mobiele massagetafel thuisblijven, want de mensen waar ik naar toe ging hebben zelf een massagetafel. Hierdoor kon ik met mijn kleine cabrio op pad. De tas paste net in de kofferbak.

Een massage bij mensen thuis is en blijft mooi. Mensen schenken je het vertrouwen om bij hun in huis te komen. Ik mocht een partnermassage geven. Dit is een workshop waarin ik stellen leer hoe ze elkaar kunnen masseren. Ik doe dat meestal op de spiegelmethode. Een neemt op de tafel plaats en de ander doet precies na wat ik doe. Ik doe het bv op de rechterzijde en de ander op de linkerzijde. Na verloop van tijd wisselen de partners van plaats.


Je leert niet alleen hoe je je partner een massage kunt geven, maar je ontvangt feitelijk ook een 4-handen massage. Als je dat nog nooit hebt ervaren, kan het best bij je binnenkomen. Het wordt altijd als superfijn ervaren. Het wordt voor diegene op tafel steeds moeilijker om er weer vanaf te komen. Er komt al snel een roes over je heen, waarbij je eigenlijk de hele dag zo op de massagetafel wilt blijven liggen. 

Ik was op bezoek bij erg lieve en warme mensen. Eerst een leuk gesprekje met een bakje koffie en daarna naar boven, waar een fijne massagetafel stond, precies voor de open haard. Dat was natuurlijk de perfecte setting voor een hele fijne en mooie massage. Massage is iets geweldigs voor stellen. Het geeft een boost aan je relatie en je komt dichter bij elkaar te staan. Ik mag hier dan aan de basis van staan en dat geef een geweldig gevoel!


Daarna met een glimlach en tevreden terug naar huis gereden en natuurlijk afgesloten met het onoverkomelijke werk van een masseur, de wasmachine gevuld. 

Het was een super zaterdag!