· 

Nog nooit een massage

Er zijn heel veel mensen die nog nooit een massage hebben mogen ervaren. Natuurlijk wel een keer een massage van je nek of schouders door je partner of zo, maar een echte lichaamsmassage, nee dat kennen veel mensen niet. Vreemd zou je zeggen, als je zelf wel al een keer een massage hebt ontvangen, maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 

Voor mij is het altijd heel mooi en bijzonder als ik iemand op bezoek krijg die nog nooit een massage heeft ondergaan. Ik ben dan de masseur waarbij ze dat komen ervaren en ik mag ze die ervaring geven. Zonder te veel eigendunk, denk ik ook dat je bij mij zou moeten zijn voor je eerste massage. Ik bouw dit langzaam op, vooral als je nog nooit een massage hebt ondergaan. Het is vaak even wennen, het is nieuw en vreemd. Het mooie is dat ik merk wanneer de ontspanning het overneemt. De ademhaling wordt rustiger, de overgave aan de massage wordt dan veel groter en het lijkt wel of je steeds dieper in de tafel wegzakt. Mensen gaan meebewegen in de massage, gaan kwijlen of maken geluidjes. Het is net of dan eindelijk het ‘schilletje’ er afgevallen is en men echt zichzelf durft te zijn. Dat is altijd een bijzonder moment, zowel voor diegene op tafel als voor mij. Dat is ook het moment waarop het je duidelijk wordt dat het zo ontzettend fijn en goed voor je is.

 

Als mensen bij mij op bezoek komen voor hun allereerste massage, dan is dat ook een geweldige ervaring die ze mee naar huis nemen. Ik krijg hier echt heel veel dankbaarheid voor terug, door een hele grote glimlach, een dikke knuffel en/of een hele mooie recensie. 

 

Heb je nog nooit een massage mogen ervaren? Maak een afspraak, het is een verrijking van het leven!