· 

Een massage is te duur

Als je kijkt naar het gemiddelde tarief bij de meeste praktijken dan zit je op € 60,00 voor een massage van 60 minuten. Dit is omgerekend € 1,00 per minuut. Bij mijn praktijk ligt het tarief op € 45,00 voor een massage van 60 minuten. Als je kijkt naar alle trainingen en opleidingen voor het starten van een eigen massagepraktijk, dan is € 60,00 per uur feitelijk de minimale prijs die je moet vragen als masseur. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de meeste masseurs ZZP’ers zijn. Verzekeringen en pensioen, het moet allemaal nog worden betaald en geregeld. Als er geen werk is, dan is er ook geen inkomen, laat staan als je ziek wordt. Ook alle producten die een masseur gebruikt zijn vaak kostbaar in de aanschaf.

Ook bij mijn lagere tarief zijn er nog steeds mensen die denken dat ik enorm rijk ben. Dat klopt ook!!! Ik voel me rijk door alle ervaringen, resultaten en de band die ik met al mijn cliënten heb. Bedenk dat een massage van 1 uur mij 2 uur kost, ik zeker moet bijkomen na een massage en daarna heb ik nog een enorme berg was liggen. Het weekend is meestal voor de administratie en de boekhouding, want dat moet ook. Dus nee, ik tel geen geld bij kaarslicht, ik tel de mooie momenten. Gelukkig heb ik mijn praktijk in huis en geen apart pand, anders zou ik er niet onder uitkomen om ook minimaal € 1,00 per minuut te vragen. Ik heb respect en waardering voor de masseurs die dat wel moeten, juist omdat ze niet anders kunnen. 

Natuurlijk zijn er ook voldoende hobby of startende masseurs die een lager tarief vragen dan mijn tarief. Voor een uurtje ontspanning is dat ook helemaal prima. Er zitten hele goede tussen, maar soms zal het ook tegenvallen of zit er een andere gedachte achter, je begrijpt wel wat ik bedoel. Dat kan je ter plekke meer betalen of worden er andere diensten verleent die niet zoveel met een massage te maken hebben. Pas hier dus mee op. Als je ergens een ontspannende massage kan boeken voor 60 minuten voor een fractie van mijn tarief, doe dan eerst een onderzoekje en vraag de ervaringen van anderen die dat al voor jou hebben gedaan. Vraag het desnoods aan mij, dan kan ik voor je kijken en je adviseren.


 

Een massage is zo goed en fijn voor een mens. Desondanks besluiten we vaak om niet voor onszelf te kiezen, maar om die nieuwe telefoon of auto te kopen. Je kunt je geld maar een keer uitgeven en dan zou ik het beter vinden om dat geld aan jezelf te besteden. Lekker in je vel zitten, daar kan een nieuwe telefoon zeker niet voor zorgen, maar een massage wel! Natuurlijk lijkt een massage per maand veel geld op jaarbasis, maar vergelijk het eens met iedere werkdag die bak koffie op het station of het broodje kroket in de pauze en tel dat eens uit per jaar. Wedden dat je daarmee al veel duurder uit bent dan een massage? Natuurlijk is ieders budget verschillend. Daarom heb ik ook altijd wat leuke kortingen en acties. Daarnaast zijn er strippenkaarten met korting, voor als je regelmatig op bezoek komt. Alle cliënten tot 18 jaar ontvangen sowieso 50% korting op iedere massage in mijn praktijk en als je als bestaande cliënt een nieuwe cliënt aanbrengt, ontvang je ook 50% korting op het tarief van je eerstvolgende massage.