· 

De jeugd heeft de toekomst

Ik zie niet wie er op mijn website kijkt, maar ik kan wel zien welke pagina’s er worden bezocht. Hierbij zie ik een enorme stijging in bezoekers bij de pagina’s die gaan over massagetherapie voor jongeren, coaching en de pagina over depressiviteit. Of het nu de jongeren zelf zijn of juist hun ouders die op mijn website kijken, dat weet ik natuurlijk niet. Deze stijging zegt me wel enorm veel. De tijd waarin we nu leven, brengt zoveel beperkingen met zich mee, die vooral problemen geven bij jongeren op het mentale vlak. Niet naar school, minder contact met vrienden, niet daten, niet uitgaan en ga maar even door. Het leven staat even stil en dat is moeilijk te verkroppen als je jong bent en juist het leven wil verkennen.

Als je al wat ouder bent, dan is deze periode ook vervelend en moeilijk, maar kan je dit beter aan. Mijn praktijk is tijdelijk gesloten en daarnaast heb ik ook mijn andere baan verloren door deze coronacrisis. Toch voelt deze periode voor mij deels als ‘uitzitten’ en de betere tijden komen vanzelf wel weer. Als je jong bent, dan is dat uitzitten veel korter een optie, je wilt je leven weer terug en weer een toekomstperspectief.

Het zou mooi zijn als de versoepelingen die er aankomen zich eerst op de jongeren zouden richten. Niet alleen de scholen weer open, maar geef de jongeren ook de ruimte en de kans om naar de kapper te gaan en ook om weer bij mij op bezoek te komen. Ik denk dat de nood bij jongeren het hoogste is en ik zou ervoor pleiten om daar de focus op te leggen. De jeugd heeft de toekomst toch? Laten we ervoor zorgen dat ze die ook hebben…..