· 

Drempelvrees

Het blijft soms heel erg lastig om nieuwe cliënten over de drempel heen te laten stappen. Mijn blootgewone massages geven twijfels en dat begrijp ik maar al te goed. Dat blootgewoon hoort echter bij mijn massagevisie, het is niet voor niets, het heeft een reden. Het gaat om overgave. Jezelf helemaal overgeven aan mijn massages en aan mij als masseur. Het grote effect en het positieve resultaat hiervan merk ik in de praktijk. Er zijn zoveel cliënten geweest met twijfels, die na afloop van de massage hier als veel gelukkiger mens de deur uitgingen. 

Helaas zijn er ook mensen waarvoor mijn blootgewone massages een te hoge drempel zijn, zelfs als het mogelijk is om bij het eerste bezoek wel het ondergoed aan te houden. Het lijkt wel of er een schakelaar in het hoofd omgaat en dat hierdoor de drempel voor mijn deur plots enorm hoog is geworden. Zo hoog, dat er niet meer overheen te stappen is. Ik wil mijn massages enkel volgens mijn visie geven, daar kan ik bij het eerste bezoek nog wel wat van afwijken, maar liever niet.

Ik weet uit ervaring wat mijn massages met je doen en wat ze voor je kunnen betekenen. Ik kan niet goed uitleggen hoe jammer ik het soms vind als iemand die ik echt zou kunnen helpen en waar ik veel voor zou kunnen betekenen, de keuze maakt om niet bij mij op bezoek te komen, puur en alleen omdat het blootgewone massages zijn. Je weet pas of het echt iets voor je is en wat het voor je doet als je het ervaren hebt. Zet je schaamte en vooroordelen even opzij. Door het een kans te geven, geef je jezelf ook een kans.