· 

Waarom kies je voor mij?

Je vindt op internet en facebook allerlei tips over marketing. Hoe trek je nieuwe klanten aan, op welke wijze moet je de website inrichten en nog tal van andere zaken. Sommige tips zijn echt handig en leuk, anderen zijn voor mij als kleine praktijk wat over de top. Een van de tips was dat ik duidelijk moet zijn waarom mensen voor mij moeten kiezen en niet voor een andere praktijk. Wat maakt mijn praktijk en mijn massages anders dan bij een ander, waarin ben ik uniek en waarom vind ik dat je bij mij moet zijn. Dat was eigenlijk wel een eyeopener, want ik had dat nog nooit echt uitgeschreven op papier. 

Eigendunk?

Ik ben ook echt van mening dat je bij mij moet zijn, maar waarom vind ik dat eigenlijk? Is dat eigendunk en zelfoverschatting? Nee, dat denk ik niet. Ik heb nooit een echt ondernemersplan geschreven. Hoe kan ik veel cliënten binnen halen, wat moet ik dan aanbieden en op welke manier ga ik veel geld verdienen. Dat is namelijk nooit mijn uitgangspunt geweest. Het is superklein begonnen als interesse, passie en hobbymatig. Daarna is het gegroeid tot de kleine praktijk die het nu is en ben ik ZZP’er. Eigenaar en oprichter van een eigen bedrijfje. Dat is toch wel iets waar ik trots op ben……

Voorkeuren

Ik geef mijn massages met het uitgangspunt dat het massages zijn die ik zelf ook zou willen reserveren en ondergaan. Hoe zou ik willen dat mijn massage verloopt, wat zou ik echt fijn vinden en waar zou ik zelf het meeste aan hebben. Vanuit die gedachten geef ik mijn massages maar ook mijn coaching aan mijn cliënten. Feitelijk hebben mijn eigen voorkeuren geleid tot mijn massagevisie en vanuit die visie geef ik mijn massages en coaching.


Massagevisie

Natuurlijk heeft iedere masseur een massagevisie en die visies kunnen zelfs erg van elkaar afwijken. Mijn massages onderga je blootgewoon, zonder bedekking van een handdoek. Voor mij is een massage ondergaan met je ondergoed aan of met bedekking van een handdoek hetzelfde als douchen met een paraplu. Je staat wel onder de douche, maar het heeft weinig zin. Het is vreselijk onhandig en geeft allerlei beperkingen. Een massage moet voor iedereen zijn, ongeacht leeftijd, gender, geaardheid, lichaamsbouw, huidskleur of geloofsovertuiging. Daarnaast moet je jezelf vertrouwd, veilig en vooral vrij kunnen voelen, ongeacht wat het in je losmaakt. Geen oordeel, maar respect. En dan ook nog redelijk betaalbaar.

(ver)oordelen

Dat is hoe ik zelf graag een massage zou willen ondergaan, vandaar dat ik dit ook zo toepas in mijn eigen praktijk, ongeacht wat anderen vinden, denken of (ver)oordelen. Hoe mooi is het dat mijn massagevisie bij de wensen van zoveel mensen aansluit. Op de website heb ik het ook omschreven, de 5 regeltjes waarom je voor mij zou moeten kiezen.

De 5 regeltjes

- Jarenlange ervaring in het geven van massages
- Iedereen welkom, ongeacht gender, geaardheid, leeftijd of huidskleur
- Een respectvolle blootgewone massage als massagevisie
- Geen oordeel, over wat dan ook. Je mag hier zijn wie je bent
- Een massagetarief onder het gemiddelde, zodat het betaalbaar blijft