· 

Massage en Computers

Na 23 jaar ICT-ervaring, zie ik toch echt overeenkomsten tussen een massage en een computer. Ik bedoel hiermee niet je houding achter die PC, vooral nu we allemaal thuis werken, maar ik heb het over oplossingen die zowel voor een PC als voor een mens werken.

Resetten

Soms loopt je computer vast. Het enige wat dan nog kan is dat ding uitzetten en opnieuw aanzetten. Dit kan ook bij jezelf. Soms loop je zelf ook vast en dan heb je ook een nieuwe start nodig. Even een Ctrl-Alt-Delete

Taakbeheer

Als een computer met te veel zaken bezig is, dan gaat het steeds langzamer. Via het taakbeheer zet je dan wat taken uit. Op diezelfde manier kan je ook met jezelf omgaan. Het is precies de juiste tijd om te relaxen als je er totaal geen tijd voor hebt.

Opladen

Je laptop kan maar een bepaalde tijd zonder stroom. Na een tijdje wordt het tijd om weer op te laden. Dit geldt ook zeker voor jezelf. Een mens kan ook niet altijd aan staan, soms is het tijd om jezelf weer op te laden, zodat je er weer een tijdje tegen kan.


Update

Een PC blijft goed werken als je deze regelmatig een update geeft. Nieuwe software, die is aangepast op de toekomst. Je leven staat ook vol met veranderingen. Soms is het nodig om jezelf ook een update te geven, zodat je weer mee kan.

Virussen

Tja, die virussen blijven een dilemma. De virusscanner staat altijd aan, want je wil niet dat je PC wordt besmet. Een massage verhoogd ook je weerstand en hierdoor ben je zelf ook beter beschermd tegen virussen. Een massage is gezond!

Communicatie

Een computer brengt je in contact met anderen en met de rest van de wereld. Een massage brengt geeft ook communicatie, maar dan meer het contact tussen je geest en je lichaam. Dat lukt niet met een e-mail, maar wel met aanraking.


Zoals je gelezen hebt, er zitten best overeenkomsten tussen een massage en een computer. Het mooie is dat je middels je computer online een massage bij me kan reserveren! Feitelijk is dat de mooiste overeenkomst die er is.