· 

Hoogbegaafd en hoog gevoelig

Hoog gevoelig en hoogbegaafd zijn twee zaken die je heel veel bieden. Het zijn zeker geen vervelende dingen. Niet dat je er wat aan kan veranderen, je hebt of je bent het, daar heb je zelf geen keuze in. Dat voel je en dat weet je…..  

Hoog gevoelig

Je voelt alles aan en vertrouwd meer op je gevoel, dan dat je mensen vertrouwd. Je gevoel zegt je meer dan woorden. Dat brengt je ook in vreemde situaties. Niet iedereen zal je begrijpen en ook de keuzes die je op basis van je gevoel maakt, zullen door anderen juist als vreemd worden bestempeld. Iets aanvoelen is bijzonder, wees daar vooral trots op.

Hoogbegaafd

Het is een mooi iets, maar het brengt ook wat met zich mee. Hoogbegaafdheid betekent ook dat anderen mensen al snel onder je niveau liggen. Je verliest snel de interesse en je ergert je aan mensen met een lager niveau, vooral als het gaat om gedrag en uitspraken. Als je in de ‘verbetermodus’ schiet, dan ben jij zelf al snel ‘het probleem’ in de ogen van anderen.

Eenzaamheid

Hoog gevoeligheid en hoofdbegaafdheid kunnen leiden tot eenzaamheid. Als je het beide bent, dan wordt dit ook nog eens versterkt. Je voelt je onbegrepen en zelfs in groepsverband kan jij jezelf eenzaam en alleen voelen. Je hoort er niet bij en valt overal buiten. Je kiest er bewust voor om tijd voor jezelf te pakken, soms meer dan je echt van binnen zou willen.


Zet de schakelaar eens uit

Het is dubbel, soms is het ontzettend fijn en het is gewoon wie je bent en het hoort bij jou. Soms zou je willen dat je het even zou kunnen uitzetten en het mooie is, dat dit kan middels massagetherapie. Even je hoofd leeg, nergens mee bezig zijn, je niet ergeren aan anderen en puur genieten van het moment. Je bent van harte welkom om dit te komen ervaren.