· 

Tijdelijk gesloten, wat is het lastig.

Het voelt zo dubbel om mijn deuren tijdelijk te sluiten. Ik snap dat het even niet ander is, maar juist nu hebben mensen aandacht en warmte nodig. Het was al lastig genoeg om even geen arm om iemand heen te kunnen slaan als het even moeilijk was of rot voelt, maar nu kan ik helemaal niets meer……

 

Ja, ik kan nog bellen of appen, maar toch is dat een heel ander gevoel en een hele andere benadering dan echt met iemand 1 op 1 praten, terwijl je elkaar live in de ogen kan kijken, met aansluitend een fijne massage. Ik denk eigenlijk dat ik gewoon open had kunnen blijven, maar goed, dat denkt iedereen en dan komen we er samen ook niet. 

 

Het blijft een rot afsluiting van een jaar die bij iedereen te boek zal staan als jaar die we maar snel moeten vergeten. Het is voor mij ook een jaar met meer tegenslagen, want ik ben ook mijn ‘reguliere’ baan verloren. Het werk mis ik niet, maar mijn collega’s zeker wel.

 

Als ik echter terugkijk naar 2020, dan zijn er ook wel hele mooie dingen gebeurd. Ik heb wederom nieuwe cliënten mogen leren kennen, soms voor een fijne massage, soms ook met een veel dieper achterliggend probleem. Keer op keer krijg ik een enorme band met iedereen. Soms zelfs direct na het eerste bezoek en dat is onbeschrijfelijk mooi. De gesprekjes en de aanraking, het schept een enorme band en doet iets met mensen, ook met mij. De openheid die mijn cliënten me geven en het vertrouwen dat mijn cliënten in mij stellen geeft me een bijzonder gevoel van waardering. Als je dit leest en je bent in 2020 voor het eerst bij me op bezoek geweest, dan weet je precies wat ik bedoel!

 

Ook ben ik regelmatig op bezoek geweest bij andere massagepraktijken, waar ik nog nooit ben geweest. Het is zo gaaf om mensen te spreken die dezelfde passie delen. Er is direct een klik, ook al ken je elkaar nog niet. Hoe mooi is het dan dat binnen afzienbare tijd deze masseurs op mijn tafel liggen om mijn massage te ervaren. Dit is ook altijd weer bijzonder.

 

Kortom, 2020 is een vreemd jaar, voor een ieder van ons. Soms met verdiet, boosheid, eenzaamheid en onbegrip. Een jaar waarin mensen ook weer aan 2 kanten staan, waarbij er maar weinig respect is voor de mening van de ander. Ben je nou een complotdenker of een mak schaap dat de kudde volgt? Het lijkt wel of er geen tussenweg in is, het is A of het is B. Van mij mag je denken wat je wilt, zolang je de mening van een ander ook respecteert. Je hoeft het niet eens met elkaar te zijn, je kan het ook eens zijn dat je beide een andere mening hebt, zonder elkaar allerlei verwijten te maken. Hoe de wereld er volgens jou er ook uitziet, we zitten er samen op en moeten het met elkaar doen.

 

Het is een erg warm gevoel om van veel van jullie berichtjes appjes en mailtjes te mogen ontvangen over het tijdelijk sluiten van mijn praktijk. Het is helemaal super dat er ook weer afspraken binnenkomen voor na de lockdown periode, zo fijn! Ik hoop jullie weer snel te mogen ontmoeten.