· 

Vertrouwen

Vertrouwen is een kostbaar iets. Als je vertrouwen een keer is geschaad, dan wordt het veel lastiger om opnieuw iemand je vertrouwen te schenken. Je vertrouwen kan op veel manieren worden beschadigd. Denk aan intimidatie, seksueel misbruik, huiselijk geweld, een misgelopen relatie, pesten, vernederingen en andere zaken die niet zijn gelopen zoals je het graag had willen zien.

Invloed

Natuurlijk heeft het invloed op je leven. Het speelt altijd op de achtergrond een rol. Ergens zit er een blokkade, want je wil zeker niet weer in dezelfde situatie terecht komen. Je gaat in de zelfbescherming modus. Er komt een muurtje om je heen, waar maar weinig mensen binnen mogen komen. Contact met anderen wordt hierdoor moeilijker, relaties verlopen erg stroef. Aanraking en intimiteit is er niet of nauwelijks. 

Angst

In bijna alles zit de angst vanuit de vorige ervaringen. Als je vorige relatie echt is misgelopen, dan is het aangaan van een nieuwe relatie soms een te grote stap. Als je een verleden hebt met seksueel misbruik, dan is opnieuw ervaren dat aanraking en intimiteit iets heel moois kan zijn, een vreselijk dilemma. Je angsten verminderen de kansen op een gelukkig leven enorm, maar je ziet geen andere opties.


Zelfvertrouwen

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je sowieso minder zelfvertrouwen hebt, gewoon omdat het in je aard zit. Daar is niets mis mee, iedereen is anders. Zolang het je leven maar niet beperkt. Vaak hou je hierdoor vast aan bepaalde patronen en zaken die je gewend bent. Nieuwe dingen vind je dan heel erg lastig. Kan ik het wel? En wat als? Je denk vooraf al dat iets je niet zal gaan lukken, waardoor je het niet een probeert.

Volgzaam

Bij weinig zelfvertrouwen doe je vaak wat anderen ook doen of willen dat je doet. Je past jezelf aan om te passen in een groep en speelt iemand die je feitelijk niet bent. Je wilt leuk gevonden worden en daarvoor doe je alles. Je zal zeker niet als eerste een stap ondernemen, je wacht tot een ander het doet en dan ga je daarin mee

Jezelf

Je bent niet jezelf, durft geen mening te geven of de lead te nemen. Angst dat je de plank misslaat en anderen je niet volgen. Je stelt jezelf en je leven in dienst van anderen en ziet ook geen manier om dit te veranderen. Als je het al heel lang zo doet, dan vergeet je zelf wie je echt bent en wat jou wensen zijn.


Massagetherapie en Coaching

Als er nu iets is wat echt een boost kan geven aan je zelfbeeld, vertrouwen kan geven en kan helpen bij het overwinnen van je angsten, dat is dat wel massagetherapie gecombineerd met coaching. Aanraking van mens tot mens doet veel, zowel lichamelijke aanraking als het aanraken van je angsten middels open en vertrouwelijke gesprekken.