· 

Sport en massage

Je ziet het vaak, sportmassage. In de kleedkamer van alle topvoetbalclubs staat een massagetafel en je ziet soms ook dat topsporters voorafgaande of na een inspanning een massage ondergaan om te prestaties te verbeteren of om het herstel na inspanning te versnellen. 

Prestatieverbetering

Er zijn verschillende theorieën en onderzoeken mbt sport en massage. Is je prestatie beter als je net voorafgaande een massage ondergaat? Je spieren zijn in ieder geval opgewarmd, maar een enorme verbetering van je prestatie zal een massage niet bewerkstelligen. Hooguit kan het iets voor je doen mbt alle stofjes (hormonen) die een massage losmaakt.

Herstel

Een massage direct na je inspanning kan je herstel bevorderen, maar dat is dat wel direct binnen 10 minuten na die inspanning. Bij blessures is het vaak zo dat de fysio met je aan de slag gaat. Dat is wat anders dan een massage, meer medisch gericht op je herstel van je blessure. Dat is vaak de rede dat er bij sportclubs een massagetafel aanwezig is.


Ontspanning

Sporters zien een ontspannende massage vaak als overbodig, terwijl het juist zo goed voor je kan zijn. Niet alleen je lichamelijke gezondheid is belangrijk, het gaat ook om je geestelijke gezondheid. Beide in harmonie geeft het beste resultaat en daar ligt juist de meerwaarde. Als alles in balans is, kunnen je sportprestaties zeker verbeteren. Ook je concentratievermogen neemt toe en als je lekkerder in je vel zit, presteer je ook beter. Een massage kan je daar zeker bij helpen. Een massage is goed voor je immuunsysteem en je weerstand. Afvalstoffen worden losgemaakt en de afvoer hiervan komt beter op gang.

Leeftijd

Sporters zijn er op iedere leeftijd. Het maakt niet uit of jong bent en op topniveau hockey speelt of dat je gepensioneerd bent en lekkere toertochten op je fiets aan het maken bent. Een massage past altijd en is op iedere leeftijd een aanrader.

Massagekeuze

Je bent snel geneigd om voor de klassieke massage te kiezen, maar ontspanning is net zo belangrijk. Voor sporters, ongeacht leeftijd, adviseer ik de combinatie massage of de warmte massage. Heb je specifieke wensen en/of klachten? Laat het me weten en neem contact op.