· 

Schaamte voor je genitaliën

In de Nederlandse taal hebben bijna alle woorden die iets met geslachtsorganen te doen hebben het woordje ‘schaam’ ervoor. Gek genoeg zijn dat ook juist de vrouwelijke genitaliën, denk aan schaamhaar, schaamstreek, schaamlippen, schaamheuvel en schaambeen. De mannen komen er iets beter uit. Bij mannen draait het om schaamhaar en het schaambeen. Je zou volgens de taal dan ook denken dat het direct iets is om je voor de schamen en dat is natuurlijk onzin. Toch is deze schaamte soms een rede om niet voor een massage te kiezen, vooral niet als deze massages blootgewoon zijn, zoals in mijn praktijk. Voor alle duidelijkheid: Ik geef geen gerichte massage van de directe geslachtsdelen.

Schaamte bij mannen

De schaamte bij mannen ligt vooral bij de afmeting van het geslachtsdeel. Sommige mannen schamen zich ook omdat ze besneden zijn. Als masseur ben ik daar totaal niet mee bezig en de lengte van je geslachtsdeel heeft natuurlijk totaal geen invloed op de massage.

Schaamte bij vrouwen

Bij vrouwen ligt de nadruk op de schaamlippen. Grotere schaamlippen, ongelijkheid of de binnenste schaamlippen zijn groter dat de schaamlippen aan de buitenkant. Ook hierbij kan ik enkel aangeven dat het (ook) voor een massage helemaal niets uitmaakt.

Intersekse

Als je net even wat anders geboren bent, dan kan schaamte ook een grote rol spelen. Ook voor jou is een massage net zo fijn als voor een ander. Laat het geen obstakel zijn, niet voor een massage en zeker niet voor je dagelijkse leven.


Schaamte is niet nodig

Voor een blootgewone massage is schaamte voor je genitaliën echt niet nodig. Lang, kort, ongelijk, piercings, tatooages, groot, klein, alles is zeker al eens de revue gepasseerd. Ik vindt niets raar of vreemd en Je hoeft zeker niet vooraf te checken of je wel welkom bent! (ja, dat gebeurd echt). Iedereen is van harte welkom, ongeacht de vormgeving van je genitaliën. Laat schaamte zeker geen belemmering zijn voor een fijne massage!