· 

Eenzaamheid bij jongeren

Soms eenzaam zijn, dat is iedereen wel eens. Dat is ook normaal en niet gek. Wanneer eenzaamheid langer duurt, dan kan het wel een probleem worden. Als jij jezelf langere tijd continu eenzaam voelt, dan kan je daar best last van hebben. Het kan zelfs ongezond zijn. Slapeloosheid, hoofdpijn, jezelf sober voelen of je blijft in huis en gaat niet meer naar buiten. Soms kan het zover gaan dat je jezelf afvraagt of de toekomst nog wel zin heeft voor jou.

 

Eenzaamheid is niet enkel voor ouderen. In Nederland zijn er ongeveer 200.000 jongeren die zich eenzaam voelen. Gek, als je dat niet begrijpt, zoek elkaar dan op….  Maar als het zo simpel was, dan had je dat al lang gedaan natuurlijk.

 

Massagetherapie is echt fantastisch bij gevoelens van eenzaamheid. Het is pure aandacht en aanraking doet meer met je dan je kan vermoeden. Coaching kan ook helpen, samen op zoek waar die eenzaamheid uit voortkomt, want als je de reden weet, dan is het wellicht ook te verhelpen. Coaching kan best heftig zijn, je moet praten, open zijn en alles met me willen delen. Vaak ligt daar precies ook de reden of de angst, dus het is niet gemakkelijk.

 

Gewoon op bezoek komen voor een hele fijne massage helpt echter ook heel goed. Praten kan altijd nog….

 

Je bent meer dan welkom!