· 

Vervelende gebeurtenissen uit het verleden

Helaas hoor ik het best vaak van cliënten die voor de eerste keer op bezoek komen. Er is iets vervelend gebeurd in het verleden. Vaak komt het neer op seksueel misbruik, geweld, bedreiging en meer van dit soort vreselijke zaken. Het wordt veelal als ‘vervelende gebeurtenissen uit het verleden’ benoemd. Natuurlijk ga je daar inhoudelijk niet gelijk op in bij een eerste bezoek. Als het helpt, mag het altijd worden besproken in 100% vertrouwen.

Veilig en respectvol

Het feit dat cliënten dit aangeven, maakt me wel duidelijk dat het op de achtergrond in iemands leven altijd een rol speelt. De stap om voor een massage te kiezen kan hierdoor best lastig zijn. Om even recht voor z’n raap te zijn: Iedereen is bij mij letterlijk en figuurlijk in veilige en respectvolle handen! 

Een muurtje om je heen

Als je dan toch de drempel hebt genomen en voor mijn massages hebt gekozen, dan merk ik dat de overgave aan de massage soms even de tijd nodig heeft. Dat is prima, mag ook zeker en is ook zeer begrijpelijk. Vaak heb je ter bescherming een muurtje om jezelf heen gebouwd en iemand binnen dat muurtje toelaten en je vertrouwen schenken, dan doe je niet zomaar even. Dat muurtje voelt als veilig, maar het maakt je soms ook wat harder en kortaf. Je bent door dat muurtje ook minder sociaal en moeilijker benaderbaar. Het lijkt voor anderen ook of je juist hierdoor minder emoties hebt. Je ervaart zeker van alles en emoties zijn er zeker, maar die laat je alleen binnen je muurtje de vrije loop.


Massagetherapie kan je helpen om dat muurtje weer af te breken en uiteindelijk weer terug te keren naar dat wat je het beste kunt zijn: Jezelf! Hier in mijn praktijk ben je in een veilige, respectvolle en vertrouwelijke omgeving. Je kan en mag ook alles met me bespreken, maar dat hoeft niet. Mochten mijn massages emotionele reacties oproepen, dan mag je die gewoon de vrije loop laten. Ze mogen er uit!