· 

Het stappenplan is verdwenen

Tot voorkort hanteerde ik een stappenplan bij de massages voor tieners en jongeren tot 18 jaar. Dit stappenplan was bedoeld om te wennen aan mijn blootgewone massages. In de praktijk heb ik echter ervaren dat tieners en jongeren totaal geen problemen hebben met een blootgewone massage. Het stappenplan gaf de indruk dat een blootgewone massage iets bijzonders was, terwijl het feitelijk de normaalste zaak van de wereld is.

 

De beperkingen voor een blootgewone massage komen meestal vanuit de ouders, die het soms vreemd vinden. Dit begrijp ik heel goed, we leven in een vreemde wereld. Mijn massages zijn echter uiterst respectvol, u kind is in vertrouwde en veilige handen. maakt u zich geen zorgen! evt kom je als ouder mee en blijf je aanwezig tijdens de eerste massage. Wil je als ouder eerst kennismaken, voordat u kind op bezoek komt voor mijn massages of coaching? We kunnen bellen of je komt op bezoek voor een kop koffie, geen enkel probleem.

 

Het is altijd mogelijk om bij het eerste bezoek het ondergoed aan te houden of gedeeltelijk afgedekt te blijven. Het resultaat is wel minder, dus het heeft niet de voorkeur. Als dit echter de drempel lager maakt om op bezoek te komen, dan kan dat gewoon.