· 

Stijging stressklachten bij jongeren

 

Er is een stijging te zien in het aantal stress klachten bij jongeren. Van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar zegt 12 procent zich leeg of emotioneel uitgeput te voelen aan het einde van de dag. Van de 25 tot 35-jarigen geeft 21 procent aan last te hebben van stres gerelateerde klachten. 

 

Natuurlijk is er een link met corona, de lockdown en alle maatregelen. Je zou juist zeggen dat iedereen het nu verplicht wat rustig aan moet doen, maar juist omdat er veel minder mogelijkheden zijn, ontbreken de opties voor ontspanning.

 

Ook het gebrek aan contact maakt dat de spanningen toenemen. Het is bewezen dat vooral alleenstaande jonge vrouwen er meer last van hebben dan anderen. Hierbij is meer het gevoel dat men wordt beperkt in de groei en ontwikkelingen in het leven. Alles staat even stil, terwijl jij juist door wilt.

 

Helpt een massage? Ja natuurlijk. Stress en massage zijn tegenpolen. Een massage ondergaan voelt als een uitje en het neemt een hoop spanning weg. Iets wat helpt en goed voelt, tja…..  is er een andere en betere optie? Kom het ervaren!