· 

Thuiswerken en massagetherapie

In deze tijd werken veel mensen vanuit huis. Lang niet iedereen beschikt thuis over een juiste werkplek, waardoor het thuiswerken veel klachten veroorzaakt. Schouders, nek en rug hebben veel te leiden als je de hele dag werkt op een laptop die op de eetkamertafel staat, vooral als je er geen los scherm, toetsenbord en muis bij hebt, waardoor je de laptop iets hoger kunt plaatsen, bv op een paar boeken.

 

Thuiswerken geeft naast meer lichamelijke klachten, ook meer stress. Collega’s zijn moeilijk te bereiken, samenwerken gaat lastiger en veelal werk je langer door en neem je zelfs geen pauze. Ook het gemis van collega’s gaat een rol spelen. Menselijk contact is en blijft belangrijk en een telefoontje of een webmeeting, dat is toch net even anders.

 

Het grote voordeel van thuiswerken is dat je gemakkelijk even ruimte in je agenda kan maken voor een massage! Dat kan bij je thuis of bij mij in de praktijk. Het geeft je weer nieuwe energie, het is goed voor je spieren en daarna kan je er weer even tegenaan. Het is een welkome afwisseling in het soms saaie thuiswerken en je bent daarna zelfs productiever voor je werkgever, omdat je weer fris achter de laptop zit.