· 

Een massage is duur, toch?

Klopt dat wel? Een massage kost geld, dat zeker. Maar iets is pas duur als je het gelijke product of een gelijkwaardige dienst ergens anders goedkoper kan krijgen, toch? En wat is duur als het om je gezondheid en je geluk draait? Toch geven mensen gemakkelijk enorme bedragen per maand uit aan hun telefoon of auto, maar vergeten ze waar het echt om draait. Het leven draait niet om spulletjes, maar om jezelf!

 

Vergelijk

Als je de kosten van een massage vergelijkt met je normale uitgaves, dan zal je merken dat het best meevalt. Kijk maar eens naar de kosten van je telefoon en abonnement of naar je hypotheek en energie. Een paar keer in de week een bakkie koffie op het station kost je in totaal al meer dan een massage per maand……

 

Prijzen per praktijk

De prijzen per praktijk kunnen ook verschillen. Soms dubieuze prijsstellingen van bv € 30,00 per massage en dan blijkt dat dit een massage van 30 minuten is en enkel voor nek en schouders. Daarnaast zijn er ook genoeg zogenaamde masseurs, die hun diensten goedkoop aanbieden, maar soms hebben die diensten nog maar weinig met een massage van doen en vinden er andere zaken plaats die je bij een respectvolle massage nooit zal tegenkomen.

 

Wat is een normale prijs?

Een normale prijs voor een massage ligt rond de € 60,00 per uur. Bedenk dat de masseur moet voorbereiden, na jouw vertrek weer alles moet schoonmaken, de was moet doen en nog een hele berg andere zaken die kosten met zich meebrengen. Ook de producten die worden gebruikt zijn een fikse kostenpost, denk maar eens aan de massageolie. 

 

Berekening

Een massage van 60 minuten kost qua tijdsbesteding ongeveer 120 minuten. Ongeveer de helft van het tarief dat je betaald gaat op aan energie, gebruikte producten, huisvesting en naar de belastingdienst. Even snel berekend verdiend een masseur dus ongeveer € 15,00 per uur. Zou jij het daarvoor doen? Toch zijn er nog steeds mensen die denken dat ik inmiddels schatrijk ben geworden. Ja dat klopt, maar niet in euro’s, wel in ervaringen, mooie momenten en een speciale band met iedereen die op bezoek is geweest. Dat is echte rijkdom.

 

Mijn tarief.

Omdat ik een praktijk aan huis heb, zijn er voor mij geen extra kosten qua huisvestiging. Hierdoor kan ik voor net wat lager dan het normale tarief mijn massages geven.