· 

Huidhonger en eenzaamheid

Huidhonger

Als je het woord ‘huidhonger’ niet kent, dan nog is direct duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Je lichaam mist het om aangeraakt te worden. Huidhonger speelt niet enkel in coronatijd, al is de 1,5 meter afstand wel iets wat de huidhonger doet toenemen. Gek toch, als je eerst helemaal niet wist wat aanraking voor je betekent en je het past gaat missen als het er niet meer is.

 

Eenzaamheid

Ongeveer 25% van mensen tussen de 20 en 40 jaar zijn single. In deze coronatijd komt dat echt bovendrijven, want je bent dan ook meer alleen, zonder partner en dus ook zonder knuffels. Wellicht heb je nog een huisdier, dat helpt, maar toch. Eenzaamheid kan zeker leiden tot depressies en stressklachten. Een mens is nu eenmaal niet gebouwd op een leven helemaal in afzondering.

 

Massagetherapie

Een massage kan je heel veel bieden. Het zal zeker je huidhonger stillen en je eenzaamheid kunnen verminderen. Aanraking doet heel veel voor een mens, meer dan de meeste mensen zich realiseren. Laten we hopen dat ik weer snel mag starten met mijn praktijk.