· 

Corona tijd, een vreemde tijd

Het is toch raar hoe alles zomaar ineens kan veranderen. Zo ben je nog lekker aan de slag met masseren en coachen en dan opeens ligt alles stil. Nu al enkele weken en dat voelt vreemd, heel vreemd. Geen mensen, geen contact, geen aanraking, geen gesprekjes. Ik mis iedereen ontzettend. Hieruit blijkt maar weer eens dat de band tussen masseur en cliënten echt geen zakelijke toestand is, het is contact van mens tot mens, waarbij er bijzondere banden en hechte connecties zijn ontstaan.

 

Natuurlijk is gezondheid superbelangrijk, maar massagetherapie en coaching dragen ook bij aan de gezondheid van mijn cliënten. Ik ontvang ontzettend veel mailtjes en berichtjes of ik toch een uitzondering wil maken op de corona maatregelen. Mensen missen het contact, hebben lichamelijke of geestelijke klachten of missen de aanraking, want dat is een van de eerste levensbehoeften. Ik mis dat zelf natuurlijk ook, want ook ik onderga op dit moment zelf geen massages, mijn uitwisseling met andere masseurs ligt natuurlijk helemaal stil.

 

Het grootste dilemma in deze coronatijd is om nee te moeten zeggen. Nee, tegen mensen die ik zou kunnen helpen, maar die ik niet mag helpen door de corona maatregelen. Mensen met pijn, waarbij niets anders helpt of mensen die uitkijken naar een massageafspraak omdat ze er daarna weer even tegen kunnen, lichamelijk of geestelijk. Toch zeg ik nee, al valt me dat zwaar. Ik ben gaan masseren om mensen te kunnen helpen, maar helaas kan en mag dat nu even niet. Uitzonderingen maken, nee dat kan gewoon niet. Normaliter bevestigen uitzonderingen de regel, maar voor nu is dat net even anders.

 

Laten we hopen dat de maatregelen gaan afnemen, er zijn al geruchten dat de contactberoepen wellicht wat eerder zouden mogen gaan opstarten. Prima om beschermingsmiddelen te moeten dragen, dat doe ik graag als ik daarmee maar weer aan de slag kan en ook de gezondheid kan waarborgen.

 

Ik hoop jullie spoedig weer te mogen begroeten in mijn praktijk.

Blijf relaxed en gezond!

 

Henk.