· 

Opwinding tijdens een massage

Laten we het hier maar eens openlijk over hebben, om alle angst, schaamte en taboes over dit onderwerp weg te nemen. Massagetherapie is intensieve aanraking, je komt steeds meer in de overgave modus, je wordt steeds meer ontspannen en relaxed. Hierdoor kunnen er allerlei emoties en gevoelens aan de oppervlakte komen. Je kan emotioneel worden en ja, er kunnen ook gevoelens van opwinding zijn. Ik krijg best veel vragen over 'Wat als.........?' Dus het is ook gewoon tijd om het eens goed te formuleren. 

Vreemd?

Opwinding ervaren tijdens een massage is niet gek of vreemd. Aanraking doet nu eenmaal veel met mensen. Opwinding kan zich altijd voordoen tijdens een massage, iedere masseur weet dit en heeft het ook al talloze keren ervaren en meegemaakt.

Natuurlijk

Het maakt helemaal niets uit wat je geaardheid is, hoe je bent geboren en of je de massage van een man of een vrouw ontvangt. Opwinding is een natuurlijke reactie, die je ook niet zomaar even kan stoppen of kan uitschakelen.

Loslaten

Mijn massages zijn uiterst respectvol en zeker niet erotisch, maar toch kan aanraking dit bij je losmaken. Als het gebeurt dan zit je totaal in de overgave modus, wat feitelijk een compliment voor de masseur is. Schaamte?

Als je tijdens een massage opgewonden raakt of een erectie krijgt, dan is dat totaal niets om je over te schamen. Als je hier continue in je hoofd mee bezig bent, dan is ontspannen bijna onmogelijk. 

Blootgewoon

Al mijn massages zijn blootgewoon. Opwinding is hierdoor onmogelijk om te verbergen. Het is nu eenmaal de natuur en als het gebeurd, is het de normaalste zaak van de wereld!

Op een rijtje

Nee, opwinding is geen probleem.
Nee, je hoeft geen ‘sorry’ te zeggen.
Ja, het gebeurt wel vaker.
Nee, de massage stopt niet.
Ja, je bent en blijft welkom.