· 

Start van een echte praktijk

Onlangs heb ik gehoord dat mijn reguliere baan al snel komt te vervallen. Dit is dan wel het moment om van mijn droom werkelijkheid te maken, een echte fulltime Massagetherapie en Coaching praktijk. Dat wil ik natuurlijk al heel erg lang en super graag, maar nu is het dan ook daadwerkelijk zover. Er gaat hierdoor wel het een en ander veranderen. Het werkt namelijk anders als je van je praktijk moet leven en er geen betaalde baan meer naast hebt. 

 

De prijzen gaan helaas omhoog. Daarnaast moet ik ook wat meer op de klok gaan letten. Ik ga het waarschijnlijk indelen in 3 verschillende massagetijden met ieder zijn eigen tarief. Met het starten van een fulltime praktijk gaat mijn maandinkomen er enorm op achteruit en dan moet ik alsnog heel veel massages geven om dat niet nog lager te laten worden. Wellicht maakt dat wat duidelijker waarom mijn tarieven wel omhoog moeten en ik daar zelf geen keuze in heb. Het is voor mij een keuze voor het geluk. Je moet doen wat je gelukkig maakt, dat zeg ik tegen iedereen, dus ik moet me ook zelf aan die regeltjes houden.

 

Ik snap heel goed dat het voor sommige van jullie dan anders gaat worden. Natuurlijk komen jullie in hoofdzaak op bezoek voor mijn massages, maar het lage tarief speelt hierin ook een rol. Wellicht zullen sommige van jullie straks niet meer of wat minder vaak op bezoek komen. Dat is wel super jammer, want ik heb met jullie allemaal een speciale en mooie band. Een omslag naar een echte praktijk is nu eenmaal een flinke stap met risico’s. Erg leuk, maar helaas ook met minder leuke gevolgen en dit hoort er nu eenmaal bij. Het voordeel is wel dat ik straks ook overdag meer massages zal gaan geven en dat er dus veel meer mogelijkheden en tijden beschikbaar komen om een afspraak te maken en om hier op de tafel te komen liggen.

 

Ik weet nog niet goed wat ik ga doen met de reeds ingeplande afspraken. Voor nu laat ik ze allemaal staan en volgens het huidige tarief, maar pin me daar niet op vast voor later. Als ik het verander, ga nog wel iets bedenken met een kortingsregeling voor jullie. Ik wil zo graag dat jullie op bezoek blijven komen! Jullie zijn me echt dierbaar en het komt mede door jullie dat ik deze geweldige stap daadwerkelijk ga zetten.

 

Ik moet nog van alles regelen en in gang gaan zetten, maar omdat ik niet wil dat het straks een complete verrassing voor jullie is, kondig ik het toch maar alvast aan. Ik ga deze stap wagen, want het is mijn droom. Als ik het nu niet probeer, dan krijg ik daar later spijt van. Het blijft natuurlijk wel een risico. Mocht het echt niet lukken binnen een jaar, dan ga ik weer een ‘normale’ baan zoeken en zullen de massages waarschijnlijk weer terugkeren in de huidige vorm, want ik kan niet zonder. Ik ga er echter vanuit dat dit me wel gaat lukken en ik ga er nu ook volledig voor. Vanaf wanneer ik ‘echt’ start is nog even de vraag.

 

Ik ziet het wel zitten, ik hoop dat jullie blijven liggen…….