Cellulitis op jonge leeftijd

Het is nogal een dilemma als je als jonge leeftijd al cellulitis hebt. Dit is namelijk niet leeftijdsgebonden en komt ook niet alleen voor bij mensen die overgewicht hebben, dat is echt een fabeltje. Ja, als je ouder bent, zwaarder bent of een ongezonde levensstijl hebt, dan heb je er zeker meer kans op, dat is waar. Maar ook op jonge leeftijd kan je een vorm van cellulitis hebben. Juist als je op jonge leeftijd al cellulitis hebt, is het zaak om er op dat moment al iets aan te doen. Het gaat zeker niet vanzelf weg. 

Schaamte

Als je jezelf schaamt voor je cellulitis (wat dus echt niet hoeft), ga je door die schaamte je leven nu reeds inperken. Zwemmen, kort rokje aan, sauna of zelfs douchen op de sportschool, alles wordt extra lastig voor je en je vermijd dit liever allemaal.

 

Oplossingen

Er zijn zoveel smeersels, oefeningen en andere remedies, het is maar net wat bij jou past en wat voor jou werkt. Ik denk dat alles wel deels helpt, maar even een crème er op smeren en je bent er vanaf? Nee, dat kan in mijn ogen nooit werken.

 

Massage

Een massage kan het verkleefde weefsel weer losmaken en ervoor zorgen dat je een egalere huid krijgt. Ik pas hier vaak een combinatie van een bindweefsel en cuppingmassage toe. Dat werkt gewoon het beste. Hierbij maak ik ook gebruik van een massageapparaat.

 


Voor wie werkt dit goed

Heb je een ‘normaal’ postuur, geen overgewicht en ben je nog jong (zeg maar onder de 20)? Dan is de kans groot dat ik je kan helpen. Het is meer zoiets van ‘hoe kan het zijn dat ik cellulitis heb, dat past helemaal niet bij mijn leeftijd, mijn levensstijl en lichaamsbouw ’. Als je eerlijk naar jezelf kijkt en echt die gedachte hebt, dan kan mijn aanpak hierbij helpen.

 

Voor wie werkt dit minder

Ik wil ook gewoon eerlijk en oprecht zijn, geen valse verwachtingen scheppen. Heb je overgewicht, ben je veel kleiner dan gemiddeld en/of ben je al wat ouder? Dan is het resultaat van mijn massage op dit vlak echt minder. Het kan in mindere mate wel helpen en je bent natuurlijk wel van harte welkom.

 

Niet voor watjes

Een bindweefsel en cuppingmassage is pittig. Natuurlijk bouw ik het langzaam op, maar het is zeker geen fijne relax massage. De billen gaan nog wel, maar vooral de de bovenbenen kan echt even doorbijten zijn. Natuurlijk sluit ik wel af met een gehele ontspannende massage, dus je gaat wel super relaxed naar huis.

 


Interesse, twijfels of vragen?

Als je interesse hebt, neem dan contact met me op. Schaam je zeker niet voor je cellulitis, want daarvoor kom je juist naar me toe! Heb je twijfels en/of vragen, laat het me weten! Je krijgt in alle vertrouwen altijd een antwoordt terug.