· 

Eenzaamheid bij jongeren

Eenzaamheid bij jongeren komt steeds vaker voor. De oorzaken van eenzaamheid verschilt, maar denk hierbij aan gepest worden, liefdesverdriet of het gevoel hebben nergens bij te horen. Het gevoel van eenzaamheid kan zomaar naar boven komen, bijvoorbeeld als je in de avond thuis alleen op de bank zit of in je kamer bent. Eenzaamheid kan je ook voelen juist als je in gezelschap bent. Samen met anderen zijn is niet direct een oplossing voor je eenzaamheid, er moet wel een connectie zijn met die andere mensen. Daarnaast ga je steeds meer jezelf verliezen, doordat je jezelf gaat aanpassen om ergens bij te willen horen.

 

Mensen vinden het maar onzin

Om maar even de taal van de jongeren te gebruiken: Eenzaamheid is zwaar klote. Je zet het gevoel niet zo maar even uit, het is moeilijk om er over te praten en als je het al ter sprake brengt, dan wordt het vaak als onzin afgedaan. Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem bij jongeren. Toch kan je er zelf wel wat aan doen!

 

Wat kan je er zelf aan doen

Schaam je niet voor je eenzaamheid, maar (h)erken het gevoel bij jezelf. Bedenk een plan wat je gaat doen als het gevoel naar boven komt. Ja, hoe lastig ook, beperk het gebruik van social media. Bel of ga op bezoek. Onderneem initiatieven, zoals sport, hobby, werken, enz. Zet je vrije tijd in je agenda en plan leuke dingen voor jezelf in.

 


Massagetherapie en Coaching

Massagetherapie en coaching kan je ook helpen bij eenzaamheid. Aandacht en aanraking is dan een fantastisch belevenis, waarvan je echt opknapt. Daarnaast is coaching een perfecte manier om met iemand in vertrouwen te praten, die je kan helpen om je eenzaamheid te verminderen. Ervaar je eenzaamheid? Erken het voor jezelf en mocht je interesse hebben wat ik voor je kan doen met mijn massagetherapie en coaching, neem dan contact met me op. Je bent van harte welkom!

KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden


Whatsapp

E-mail

Messenger

Facebook

Blog