· 

EHBO (Eerste Hulp Bij Opwinding)

Massagetherapie is aanraking, lichamelijk contact met een ander mens. Aanraking is zelfs een van de eerste levensbehoefte. Het is niet voor niets dat een knuffel zo fijn is als je super gelukkig bent, verliefd bent of juist verdrietig bent. Aanraking doet iets moois met je. 

Ja maar, als....

Een massage kan echt van alles in je losmaken. Het maakt gevoelens los en die kunnen zeker aan de oppervlakte komen. Opwinding is een van die gevoelens en dat is helemaal prima. Jezelf vrij voelen en echt alles los laten houdt ook in dat je alles wat een massage bij je los maakt gewoon bij het proces hoort, zonder schaamte en zonder oordeel.

Zwaailicht op het dak

Opgewonden raken of een erectie krijgen kan een gevolg zijn van een massage, de sfeer, het vertrouwen en de ontspanning waar je steeds verder in wegzakt. Staat er op het dak van mijn praktijk een zwaailicht die aan gaat als dat gebeurd? Welnee, het is een compleet normale en natuurlijke reactie. Schaam je niet als dat gebeurd, het is namelijk totaal geen probleem. 

Loslaten en vertrouwen

Als je steeds in je hoofd bezig bent om te vechten tegen gevoelens van opwinding, dan is het onmogelijk om nog te ontspannen. Denk er gewoon niet te veel bij na en laat het los. Als het gebeurd dat is dat zelfs een compliment dat je jezelf bij mij op je gemakt voelt, jezelf volkomen vrij voelt en mij hierin volledig het vertrouwen schenkt. 


Een compleet overzicht van alle massages

De spelregels van mijn massagepraktijk

Wat zijn de beperkingen bij een massage

Veelgestelde vragen en de antwoorden


Maak hier een online massage afspraak

Massage advies, welke massage kies ik

De reacties op mijn massages

Overzicht massage tarieven